Jonge werknemers uit Moerbrugge aan de slag om het vak te leren kennen

© PH
Redactie KW

Elk jaar opnieuw worden zesdeklassers uit de lagere school voorbereid op het middelbaar onderwijs en krijgen ze al de kans om enkele beroepen te leren kennen. De ene school trekt naar het Beroepenhuis in Gent, een andere school bezoekt een doebeurs of nodigt mensen uit om in de klas te vertellen over hun job. In vrije basisschool De Vaart deed men het andersom. De kinderen van de zesde klas trokken op dinsdag- en donderdagvoormiddag zelf de boer op, om het beroep van hun dromen te proeven en uit te testen bij een lokale zelfstandige of bedrijfsleider.

In verschillende zaken trof je vorige week wel erg jonge werknemers aan. De kinderen uit de Moerbrugse school konden een halve dag de job van hun dromen ter plaatse leren kennen. Ze moesten vooraf zelf de afspraak regelen. Sommigen kozen voor bakkerij Defruyt, snoepjeswinkel Caramelo, Algemene mechaniek Cleynhens, apotheken Vantomme en De Wieke, supermarkt Carrefour Express, Clarysfood, kinderdagverblijf De Paddenstoel, schoonheidssalon Sensy of gewoon de kleuterjuf op school.

Allen waren ze er meer dan welkom om de knepen van het vak te leren. Levensechte ervaring opdoen brengt alleszins heel veel onderwijswinst op. De kinderen vonden het een heel fijne voormiddag zodat ze in de namiddag enthousiast over hun eerste werkervaring konden vertellen op school.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier