Jonge komiek uit Ieper organiseert comedyavond ter ere van overleden vader

Kjen Descheemaecker wil zijn vader eren. © TP
Redactie KW

Stand-upcomedian Kjen Descheemaecker organiseert voor het eerst een comedyavond ter ere van zijn overleden vader Jurgi in het JOC, waar hij vele jaren gewerkt had. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Jurgi Descheemaecker, in Ieper vooral gekend als ‘Jurgi van JOC’, overleed vorig jaar op 52-jarige leeftijd aan slokdarmkanker. Zijn zoon Kjen (26) organiseert voor het eerst een comedyavond ter ere van Jurgi in het jeugdontmoetingscentrum (JOC). “Ik ben trots dat ik dit evenement op poten kan zetten met mijn vader in gedachten. Jurgi was een bekend gezicht als technisch medewerker van de Ieperse jeugddienst. We missen hem enorm, maar hij wou geen triestig gedoe. Daarom deze avond vol amusement en plezier op zaterdag 10 november.”

Met Nigel Williams en Jeron Dewulf

De opbrengst gaat naar Toverstafje, een vzw die kinderen en families ondersteunt die te maken krijgen met kanker. Het comedyprogramma bestaat uit een mix van bekende, minder bekende en lokale comedians.

Jurgi Descheemaecker was in Ieper vooral gekend als 'Jurgi van JOC'.
Jurgi Descheemaecker was in Ieper vooral gekend als ‘Jurgi van JOC’.© Repro TP

“Nigel Williams en Jeron Dewulf van Foute Vrienden zijn de bekendste namen. Yannick Noben won dit jaar de Radio 2 Humorklas, Tom Melotte zat in de finale van de Comedymania en Jarno Boone is publieksopwarmer voor bekende televisieprogramma’s zoals The Voice, Belgium’s Got Talent en de Slimste Mens ter Wereld. Jens Rossel is een lokaal talent dat enkele maanden geleden zijn eerste stappen zette in de comedy met een workshop, georganiseerd door het JOC.”

Vlaams kampioen beatbox

Ook Kjen is een lokaal comedytalent. Hij is in Vlaanderen vooral bekend als beatboxer. Onder de naam Devoo Beatbox werd hij Vlaams kampioen beatbox en nam hij deel aan Belgium’s Got Talent en Humo’s Comedy Cup. Kjen beatboxte zijn favoriete danceklasiekers aan elkaar als opwarming voor The Greatest Switch en is hiermee de hele week te horen op Studio Brussel. “Ik bouw binnen een paar maanden mijn job in Huize Zonnelied af en zet de grote stap om mijn droom te realiseren: optreden als beatboxer en stand-upcomedian.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier