Restauranttalent klaar voor finales van Eerste Kok en Eerste Maître d’hôtel 2019

Redactie KW

De Gastronomische Club Prosper Montagné gaat voor de 66ste keer op zoek naar de ‘Eerste Kok van België’. De laureatenlijst van de Prijs Prosper Montagné telt heel wat namen van chefs die inmiddels Michelin-sterren en/of hoge Gault Millau-scores wisten te behalen.

De finale van deze aartsmoeilijke kookwedstrijd vindt plaats op maandag 1 oktober 2018. Diezelfde dag wordt ook de 3de editie van de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België” georganiseerd. Beide finales gaan door in hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge.

De vijf finalisten die strijden om te titel van “Eerste Kok van België 2019” werden bekend gemaakt. Onder hen ook drie West-Vlamingen: Benny Deschamps, chef van Brasserie Nieuwpoort in Nieuwpoort, Lukas Moonens, chef de partie van restaurant Boury in Roeselare en Sander Van de Walle, sous-chef van restaurant Sel Gris in Duinbergen. Voor Lukas Moonens is het al de derde finale.

Ook voor de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2019” is een West-Vlaming bij de drie finalisten: Olivier Dereu van restaurant Escabeche in Knokke-Heist.

De Gastronomische Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de meesterschapswedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Maître d’hôtel van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier