Jong CD&V Brugge wil augmented reality-technologie gebruiken bij straatnaamborden

Vlnr.: Laura Arnaert, Febe Baekelandt en Louis Dauw. © SVV
Redactie KW

“Op die manier kunnen passanten bijkomende informatie oproepen”, motiveert Febe Baekelandt, voorzitster van Jong CD&V Brugge.

Onlangs gaf de Brugse schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V) te kennen dat hij straatnaambordjes waar fouten op staan, wil laten vervangen. “Wij wensen dit aangrijpen om een bijkomend voorstel te lanceren”, zegt Louis Dauw, ondervoorzitter van Jong CD&V Brugge. “Wij opperen het idee om daar via augmented reality uitleg over die bordjes van de straat in kwestie aan toe te voegen.”

Bij augmented reality kun je door middel van een app(licatie) op je smartphone een QR-code scannen. Die code roept op zijn beurt beelden op die bijkomende informatie verschaffen over de persoon naar wie de straat vernoemd werd. Ook waarom die notabele een straatnaam kreeg, kan de smartphonegebruiker achterhalen.

“De technologie van augmented reality is bij de jonge generatie stevig ingeburgerd, onder meer via de populaire app Pokémon Go“, merkt Baekelandt op.

In Brugge wordt deze technologie al gebruikt in de gotische zaal van het stadhuis. “Door het ook in andere straten binnen de stadswallen toe te passen, kunnen jongeren en andere geïnteresseerden op een meer toegankelijke en eigentijdse manier in contact komen met de geschiedenis van onze stad”, stelt Dauw. “Dit spoort helemaal binnen het concept van een smart city. Bovendien kan het toerisme in onze stad er enkel wel bij waren.”

Jong CD&V Brugge hoopt nu dat de moederpartij dit idee oppikt. En natuurlijk ook het stadsbestuur.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier