Joggingclub Mandeldal uit Wakken vervangt de Leffeloop door de Baliekouter Run For Fun

De Baliekouter Run For Fun is er een waardig alternatief voor de Leffeloop. Het parcours is intussen ingelopen en goed bevonden. © gf
Redactie KW

Joggingclub Mandeldal organiseert op zondag 3 maart samen met Unizo de eerste editie van de Baliekouter Run For Fun. Die vervangt de Leffeloop, die na tien jaar niet langer georganiseerd wordt. Lopen gebeurt niet langer voor een biertje, wel voor lekkere streekproducten.

De Leffeloop was lange tijd een vaste waarde op de loopkalender in de gemeente, maar enthousiaste sportievelingen hoeven niet te wanhopen. Met de Baliekouter Run For Fun is een waardig alternatief uitgewerkt.

“Ons bestuur onderging enkele veranderingen en daaruit groeide het idee om na tien succesvolle edities van de Leffeloop een nieuwe weg in te slaan“, vertelt secretaris Sophie Vanneste en vrouw van de kersverse voorzitter Koen Van Den Bossche. “Mijn man volgt Bart Sabbe op als voorzitter en hij wordt erevoorzitter. De andere bestuursleden zijn penningmeester Nancy De Pestel, Nancy Desmet, Anneleen Van Raemdonck en Lieven Coussement. Unizo kwam rond dezelfde periode naar ons met de vraag om samen iets te organiseren en zo is de Baliekouter Run For Fun ontstaan.”

Zowel lopers als wandelaars, de echte sporters als recreatievelingen zijn welkom

De Baliekouter wordt op zondag 3 maart een loopparadijs. Iedereen kan tussen 9 en 10.30 uur starten en rondjes lopen. De laatste aankomsten zijn rond 12.30 uur voorzien. “We blijven mikken op een breed publiek”, verzekert Sophie. “Zowel lopers als wandelaars zijn welkom en zowel de echte sporters als de recreatievelingen kunnen hier rondjes malen. Het is geen wedstrijd met tijdsopname. Run for fun staat centraal. Genieten van de prachtige natuur in de Baliekouter is natuurlijk mooi meegenomen. Voor de lopers is er een looppad van 1,3 kilometer voorzien en voor wandelaars is er een parcours van vier kilometer in het bos uitgestippeld.

Bij de Leffeloop kregen lopers een Leffe-biertje, bij de run for fun wordt dat een ander cadeau. “We voorzien een goodiebag met lokale streekproducten”, aldus Sophie. “Dat lijkt ons een mooi alternatief voor dit nieuwe initiatief.”

Inschrijven kan via www.joggingclub-mandeldal.be. Starten tussen 9 en 10.30 uur, laatste aankomst om 12.30 uur.

(vadu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier