Joachim (19) is de nieuwe gerant van Iepers sfeercafé De Vage Belofte

foto EG
Redactie KW

Joachim Carlé nam onlangs de fakkel over van Benjamin Lemaire als gerant van De Vage Belofte. Mede-zaakvoerder Steve Boussemaere is alvast heel enthousiast. “Hij past goed in het plaatje van De Vage Belofte”, klinkt het.

Joachim groeide op in Passendale. Hij startte enkele jaren geleden als jobstudent bij De Vage Belofte. “Ik begon met hogere studies, maar zette die vroegtijdig stop”, vertelt Joachim. “Toen Benjamin aankondigde dat hij zou vertrekken, vroegen zaakvoerders Steve en Christophe of ik het zag zitten om gerant te worden. Ik heb niet lang getwijfeld om mijn jawoord te geven. 1 april was mijn eerste dag. De verantwoordelijkheid schrikt me niet af, want ik kan rekenen op een sterk team. Ik stak ook veel op van Benne, zoals Benjamins bijnaam luidt. Als gerant ben ik meer op weekdagen aanwezig in het café en het is belangrijk dat ik op vlak van veiligheid een oogje in het zeil houd.”

Nachtraaf

Het nachtwerk schrikt Joachim niet af. “Ik beschouw mezelf als een nachtraaf en werk liever ‘s nachts dan overdag. In het weekend is het vaak druk, maar ik probeer toch wat mee te genieten van de ambiance. Mijn vrije tijd gaat minder naar uitgaan, maar vooral naar quality time met mijn vriendin.”

In het weekend is het druk, maar ik probeer mee te genieten van de ambiance

Mede-zaakvoerder Steve Boussemaere is tevreden met Joachim als nieuwe gerant. “Benjamin was twee jaar actief en kiest nu voor een andere uitdaging in de horeca. Het was met pijn in het hart dat we afscheid namen van Benne. Hij was een heel gewaardeerde werkkracht. Met Joachim geven we opnieuw een jonge gast, die al eventjes meedraait in de zaak, een kans. Voor ons is het belangrijk om de jongeren te ondersteunen en hen de kans te geven om door te groeien. Joachim past binnen deze filosofie. Hij heeft een goed overzicht en neemt veel initiatief. Hij past in het plaatje.”

Veilige uitgaansbuurt

De laatste maanden waren er wat schermutselingen in de Ieperse uitgaansbuurt. “Dat keuren wij volledig af. Maar ik heb de indruk dat er met het nieuwe stadsbestuur flinke stappen gezet zijn richting een veilige en rustige buurt. Het imago van de Vismarkt is stilaan weer opgepoetst. Dit dankzij de extra patrouilles, de razzia en het glasverbod. Er staat op vrijdag en zaterdag een medewerker aan de ingang die de klanten aanbeveelt om zonder glas naar buiten te gaan. We tekenden ook als enige nachtcafé het charter dat het bestuur ontwierp. In dat charter staat onder meer dat we de muziek op praatniveau zetten vanaf 4 uur. Dialoog is voor ons heel belangrijk en de samenwerking tussen beide partijen verloopt goed. De toekomst oogt mooi, nu hopen op een mooie zomer.”

(AP1)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier