Jeugdhuis Jakkedoe viert 45 jaar met muziek en humor

Bart Neirynck, Silke Dekimpe, Stiene Henskens, Jana Rogie, Simen Vandenbussche, Thomas Vandenhouweele, Stijn Lecompte en Tuur Byttebier (v.l.n.r.) voor het jeugdhuis. © PNW
Redactie KW

Van 21 tot en met 23 september organiseert jeugdhuis Jakkedoe een feestweekend ter gelegenheid van haar 45-jarig bestaan. “De rode draad wordt muziek en humor”, zegt oudgediende Bart Neirynck.

Dit jaar bestaat het Desselgemse jeugdhuis 45 jaar, nadat het relatief spontaan ontstond in 1973. Alles begon in het Parochiaal Ontmoetingscentrum in de Nieuwstraat, waar nu Chiro Horizon huist. Vervolgens vond Jakkedoe haar onderkomen in de Liebaardstraat, maar keerde in de jaren 90 opnieuw terug naar de Nieuwstraat. Volgend jaar staat er opnieuw een verhuis op stapel, nu naar een nieuwbouw in de Pompoenstraat, naast de stedelijke basisschool.

Bart Neirynck, die van 1994 tot 2013 actief was bij Jakkedoe, begon zijn engagement toen het jeugdhuis net was verhuisd. Hij kijkt nu reikhalzend uit naar het nieuwe onderkomen, net als beroepskracht Stiene Henskens, die al sinds 1991 onafgebroken bij het jeugdhuis werkt. “Eenmaal we in de Pompoenstraat zullen zitten, ga ik al op drie verschillende locaties gewerkt hebben”, vertelt ze.

Jong en oud

Het feestweekend zelf start met een openingsreceptie, gevolgd door optredens van twee bekende comedians. Leden, maar ook niet-leden kunnen komen mee lachen met David Galle en Piet De Praitere. De afterparty wordt daarna ingezet door Gestapo Knallmuzik en ook DJ Stino Lapino en DJ Bukkake geven nog het beste van zichzelf.

Zaterdagavond wordt een op en top muzikale avond, met een mix van jong streektalent, opkomende nationale bands en gevestigde waarden. Onder andere The Upcats, Bizkit Park, ‘t Hof van Commerce en TLP passeren dan de revue. “Ikzelf kijk vooral uit naar From Wrong To Right,” zegt Bart, “want dat is echt een band uit de streek, met een hoek af.” Dit deel van het weekend heeft plaats in het ontmoetingscentrum De Coorenaar.

Rustige afsluiter

Ten slotte is er nog een rustige afsluiter op zondag: een aperitief met achtergrondmuziek die gekozen wordt door huidige en voormalige medewerkers van het jeugdhuis. “Daarmee zijn we zeker dat zowel jong als oud hun hartje kunnen ophalen tijdens het feestweekend. En dat was toch de bedoeling van dit weekend”, meent Bart. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier