Jeugdhuis Jakkedoe geeft Old’s Cool Party in Desselgem

Stijn Lecompte van het bestuur van Jakkedoe en Christian Maes die met Lieven Tytgat (ontbreekt op de foto) de Old's Cool Party organiseert. © DJW
Redactie KW

Jakkedoe gaat terug in de tijd. Christian Maes en Lieven Tytgat halen op vrijdag 29 maart in zaal de Drie Sleutels van jeugdhuis Jakkedoe het stof van muziek uit de periode 1963 tot 1997.

Ze draaien tot in de vroege uurtjes rock’n roll klassiekers, new wave, grunge, punk en alles wat er meer dan dertig jaar tijd vanaf het begin van de jaren zestig de wereld liet swingen, dansen, brullen, jammen, rocken en nog meer van dat. Het wordt een soort van Pré Historie die het beste van het beste brengt: de Old’s Cool Party.

“Het jaar 1963 is onder andere Johnny Cash met Ring of Fire”, dixit Christian Maes. “En 1997, dat is de punkband Pennywise. Alles daartussen komt aan bod. Van de Beatles & Rolling Stones over Robert Palmer & Eurythmics tot Les Négresses Vertes en Rammstein. Heel veel stijlen. Ook diverse genres die het muziekwereldje tijdens die periode kleur gaven.”

Om de muziek tot hun recht te laten komen heeft Jakkedoe zich kunnen verzekeren van de vroegere geluidsinstallatie en infrastructuur van De Kreun in Bissegem. Die garandeert een perfecte weergave, op maat van het rock’n roll-publiek.

Ruwbouw

“Die installatie is helemaal goed”, aldus Christian. “Op en top professioneel. De Kreun had die niet meer nodig en Jakkedoe kon die aanschaffen. De apparatuur zal niet alleen dienst doen tijdens de party van vrijdag 29 maart, maar wordt ook ingebouwd in het nieuwe jeugdhuis in de Pompoenstraat waarvan de ruwbouw nagenoeg voltooid is.”

Voor het jeugdhuis dat momenteel nog in de Nieuwstraat is gevestigd, wordt het een van zijn laatste grootschalige evenementen op het huidig adres. De komende maanden staat er nog een en ander op het programma en blijft de cafetaria zeker open voor zijn publiek, ook op zondagvoormiddag. Dan nadert stilaan de periode van de verhuis naar de nieuwbouw in het najaar. Intussen denkt het bestuur al na over een groot afscheidsfeest van het oude complex. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier