Jeugdhuis De Meeuwe met onmiddellijke ingang gesloten

Jeugdhuis De Meeuwe is voor onbepaalde tijd gesloten. © foto Kurt
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Kortemark heeft besloten om het jeugdhuis in deelgemeente Handzame voor onbepaalde tijd te sluiten. Bij een recente politiecontrole werden er onder andere verdovende middelen aangetroffen.

Het voorbije weekend voerde een patrouille van de politiezone Polder een controle uit in De Meeuwe op de Elflijnenwijk in Handzame. Ze troffen er onder andere resten cannabis aan, maar ook een weegschaal en een grinder, een klein toestel om cannabis te vermalen. De ruimte was er zeer vuil en onhygiënisch en de lokalen bleken een vuilnisbelt.

“Vooral het feit dat er drugs worden gebruikt, heeft het schepencollege doen beslissen om De Meeuwe met onmiddellijke ingang te sluiten”, aldus burgemeester Karolien Damman. “Sowieso had het huidige jeugdhuisbestuur al heel wat kansen van ons gekregen en die niet gegrepen. Het voorbije jaar werden talloze pogingen ondernomen om de jeugdhuiswerking te ondersteunen door regelmatig overleg te organiseren tussen gemeentebestuur, jeugdhuisbestuur en de buurt. Om kort op de bal te kunnen spelen, gebeurde dit de laatste maanden zelfs wekelijks.”

Het gemeentebestuur betreurt ook het gebrek aan respect voor de omwonenden, die allerminst blij waren met de regelmatige geluidsoverlast en het niet opruimen van de omgeving rond het jeugdhuis.

“Jeugdhuis in Handzame blijft een meerwaarde”

“Een jeugdhuis moet je beheren als een goede huisvader”, benadrukt de burgemeester. “Maar bij het huidige bestuur ontbrak het aan een goeie leiding. Het is spijtig dat bestuursleden met goeie intenties nu mee de dupe zijn van die enkelingen binnen het bestuur die alle afspraken aan hun laars lappen. Want voor alle duidelijkheid: het gemeentebestuur blijft gewonnen voor een jeugdhuis in Handzame en ziet dit nog altijd als een meerwaarde. Zo lang het maar op de correcte manier gerund wordt én met respect voor de omwonenden.”

Het bestuur van jeugdhuis De Meeuwe werd intussen op de hoogte gebracht. Donderdagavond staat er een overleg gepland met het gemeentebestuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier