Jessy en Delphine huwden in Wijtschate en hebben nu een B&B in het Spaanse Benissa

(gf)
Redactie KW

Jessy Beynaerts (35) en Delphine Vanloot (29) huwden onlangs in Wijtschate, maar wonen sinds vorig jaar in het Spaanse Benissa, waar ze hun B&B Casa Pedramala openden.

Jessy en Delphine kwamen in maart even terug naar België en daar hadden ze een goede reden voor. “Op 15 maart zijn we in Wijtschate in het huwelijksbootje gestapt”, zegt Jessy. “Ik groeide op in Vlamertinge bij mijn ouders Francis Vanloot en Ann Deceuninck, en ging naar het Sint-Janscollege in Poperinge. Jessy bracht haar jeugd door in Aarschot, waar ze ook naar school ging. We hebben elkaar leren kennen in de triatlonwereld, waarin we vroeger allebei actief waren. Dankzij onze sport hebben we de regio rond Benissa, een dorpje in de Spaanse provincie Alicante, leren kennen. We kwamen hier vaak trainen. Op die manier is het idee ontstaan om er een bed and breakfast te openen. Het idee voor een B&B spookte nog niet zo lang door ons hoofd, maar we wisten wel dat we wilden samenwerken, omdat we voelen dat we complementair zijn”, vervolgt Delphine.

Zandstormen

Het koppel gaf z’n huisje de naam ‘Casa Pedramala’. “Genoemd naar het gehuchtje Pedramala, waar we wonen”, aldus Jessy. “In september 2018 zijn we geopend. Onze B&B bestaat uit drie kamers: twee luxekamers en een normale comfortkamer. Het huis is gebouwd in de typische Spaanse stijl, gecombineerd met een moderne toets. Typerend voor die Spaanse stijl zijn de witte marmeren vloer en de geelachtige kleur van het huis. Zandstormen geven de huizen hier vaak een gele kleur. Daarom schilderen veel Spanjaarden hun huis in het geel.”

“Onze bed and breakfast heeft meerdere troeven, maar de grootste is volgens mij de locatie. We hebben hier zon van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en de gasten kunnen vanop het terras genieten van een geweldig zicht op zee, omdat we op een berg wonen. Daarnaast is onze spontaniteit een troef. We horen vaak van de gasten dat ze het appreciëren dat we allebei zo spontaan zijn. Verder hebben we ook een verwarmd zwembad, wat niet altijd een evidentie is in Spanje. Ten slotte is er nog ons uitgebreid ontbijt waar we veel lof voor krijgen.”

“Veel missen we niet, alleen de goede muziek van Studio Brussel op de radio”

Jessy en Delphine ontvangen voorlopig vooral Vlamingen. “Het is niet zo dat we ons per se tot de Vlamingen richten, maar tot nu toe kregen we veel Belgen over de vloer. In het begin mochten we vooral kennissen en vrienden van kennissen ontvangen. De mond-tot-mondreclame doet goed zijn werk. Dan is het logisch dat je vooral Vlamingen op bezoek krijgt. In de toekomst hopen we ook niet-Belgen te gast te hebben.”

Fietsbegeleiders

Het leven van de ex-triatleten is veel veranderd nu ze een B&B runnen. “Vroeger moesten we veel tijd vrijmaken om te kunnen trainen. Dat was best intensief. Nu we de bed and breakfast hebben, lukt dat natuurlijk niet meer, al proberen we af en toe nog te sporten. Soms staan we vroeg op en gaan we voor het ontbijt eens lopen. We hebben ook allebei nog een bijbaantje. We werken bij Vuelta Turistica, een organisatie van ex-profwielrenner Jurgen Van Goolen. Hij biedt fietsvakanties aan. Wij gaan mee als begeleiders tijdens de fietstochten. Op die manier hebben we toch regelmatig onze dosis sport.”

Studio Brussel

Volgens Jessy zijn de dames niet van plan om snel terug te keren naar België. “We willen hier graag blijven. In het begin kwamen we vooral naar hier om het huis te verbouwen en keerden we af en toe terug voor familiebezoekjes. Nu komt de familie vooral naar hier, dus we moeten niet vaak terug. Veel missen we niet, alleen de goede muziek van Studio Brussel op de radio. We kijken er zelfs tegenop als we eens moeten terugkeren naar België.”

(HD/EF)

Info: B&B Casa Pedramala, www.casapedramala.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier