Jeroen Steenkiste is drummer én brouwmeester

Redactie KW

Jeroen Steenkiste (26) heeft de jongste vijf jaar enkele niet-alledaagse carrièrewendingen doorgemaakt, maar zit nu naar eigen zeggen op zijn plaats bij de Struise Brouwers, waar hij het vak aangeleerd krijgt van zijn schoonvader Urbain Coutteau.

“Ik stam uit een muzikale familie. Niemand keek vreemd op toen ik als drummer koos om slagwerk te studeren aan het conservatorium, maar ‘door omstandigheden’ besloot ik die studies na het eerste jaar al stop te zetten”, vertelt Jeroen. “In mijn zoektocht naar vast werk kreeg ik daarna te horen dat ik via een IBO-contract (individuele beroepsopleiding, red.) aan de slag kon als vloerder, bij de firma waar ik eerder stage had gelopen. Ik was net gaan samenwonen met Axelle toen dat contract werd stopgezet en moest dus op zoek naar een nieuwe baan. Haar vader Urbain bood me toen een job aan bij de Struise Brouwers en kort daarna konden wij intrekken in een appartement boven de Deca-brouwerij in Woesten, waar een deel van de productie plaatsvindt.”

Zo werd de jongeman wat gedwongen ‘gepiloteerd om verder te groeien in de brouwerij. “Ik was toen nog geen echte bierliefhebber, maar ik had er wel interesse voor en wou het dus wel eens proberen”, bekent Jeroen. “Urbain hielp ons financieel uit de nood op het moment dat we het nodig hadden, maar hij redde ook zichzelf. Ik vermoed dat hij zo de toekomst van de brouwerij wou veiligstellen. Logisch dat hij de opvolging binnen de familie zocht, want hij heeft ‘Struise’ wereldwijd op de kaart gezet en die recepten wil je natuurlijk niet prijsgeven aan een wildvreemde. Dat betekende ook dat ik constant moest samenwerken met mijn schoonvader, wat voor velen misschien geen gezonde situatie lijkt. Maar wij hebben altijd een goeie verstandhouding gehad, met wederzijds respect.”

(WV)

>> Bekijk hieronder de reportagevan van ‘#bluuvnplakkn’, een samenwerkingsproject tussen Het Wekelijks Nieuws en de jongerenblog Westoek.be.

https://www.youtube.com/watch?v=FCvMJ5u9yP4#t=38

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier