Jean-Pierre 'Waakzame Tijger'Vercruysse, al 61 jaar lid van Scouts Liederik in Harelbeke

08/06/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/06/18 om 15:22

Jean-Pierre Vercruysse is al 60 jaar de 'Waakzame Tijger' van de Scouts Liederik Harelbeke, want dat is zijn totem. Hij heeft het record van het langst lid zijn en het langst actief lid zijn. Hij startte niet alleen het Bouwfonds op, waardoor de Scouts meermaal konden bouwen, hij is ook al sinds heel lang secretaris van de vereniging.

Jean-Pierre Vercruysse (68) , 'Piere' voor de vrienden, is van vele markten thuis: hij speelde saxofoon, is amateurfotograaf, maakt persoonlijke reisbrochures, bewerkt hout en was zaakvoerder van een begrafenisonderneming. Bovenal is Jean-Pierre een familieman en een Scout in hart en nieren. Hij doorliep alle afdelingen. "Dat is blijkbaar mijn lang leven", zegt hij lachend. Sinds het werkjaar 1957-58 is Jean-Pierre onafgebroken lid van Scouts Liederik Harelbeke en heeft hij al 60 jaar de totem Waakzame Tijger. Jean-Pierre is samen met zijn vrouw Rolande Vandenabeele, nog aanwezig op praktisch alle vergaderingen en evenementen van de Scouts.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!