Jean-Pierre Van Rossem heeft zware operatie voor de boeg

Jean-Pierre Van Rossem moet een tiental dagen in het ziekenhuis blijven. © a-BELGA
Redactie KW

Gewezen politicus en zakenman Jean-Pierre Van Rossem moet een tiental dagen in het ziekenhuis blijven.

“Ze hadden het op de lagere school nog zo mooi aangeleerd, dat van die twee honden die vechten om een been. Maar ook ik vecht om een been. Het mijne. Mijn rechterbeen. Daar zitten alle aders hopeloos verstopt, ook de slagader die loopt van de lies naar de voet”, aldus Jean-Pierre Van Rossem op Facebook.

“Een reeks operaties de voorbije maanden bracht geen verbetering. Om een amputatie van het been vanaf de lies te voorkomen, hebben de vaatchirurgen en professoren van het UZ van Jette beslist om over te gaan tot een laatste wanhoopspoging. Begin volgende maand proberen ze met een kunstader in het rechterbeen over de volle lengte, waardoor ik voor een tiental dagen in het ziekenhuis moet blijven. Hopelijk lukt dat en kan ik weer stappen, iets wat nu hoegenaamd niet meer gaat”, klinkt het.

Verdedigen voor witwaspraktijken

“Maar wat als het mislukt? Dan sta ik nooit nog met beide benen op de grond, iets waarin ik altijd goed in was. En als tegen midden mei al die ellende van de kaart is, kan ik mij klaarmaken voor een zoveelste proces met de fiscus, één waarin ik mij moet verdedigen voor witwaspraktijken. Niet dat er nog iets te wassen viel. Jawel: een nieuwe lente en een nieuw geluid. Maar voor mij klinkt het niet als muziek in de oren, wel als de lamentabele herhaling van steeds dezelfde wanklanken. Bezoek in het ziekenhuis wil ik straks van niemand anders dan van mijn kinderen. Ik laat eind mei nog wel iets van mij horen. Dus tot later”, sluit Jean-Pierre Van Rossem af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier