Jasmien Hautekeur is nieuwe verantwoordelijke Spelewijs Ieper

Jasmien Hautekeur volgt Sien Jacques op als verantwoordelijke speelpleinwerking Spelewijs. (Foto EG)
Redactie KW

Na zeven jaar geeft Sien Jacques als verantwoordelijke van Spelewijs de scepter door aan Jasmien Hautekeur. De krokusvakantie was Jasmiens allereerste vakantie als ‘Grote Baas’ van Spelewijs.

Jasmien Hautekeur (23) werd geboren in Poperinge en woont in de Goesdamstraat in Ieper. “Ik studeerde orthopedagogie en was opvoeder in een dagcentrum in Kortrijk”, vertelt Jasmien. “De voorbije jaren was ik animator op het speelplein in Poperinge, verantwoordelijke Popsjot en leidster in Akabe de Iris, de scoutsgroep voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking of leerstoornis.” Voor Jasmien is de taak van nieuwe verantwoordelijke bij Spelewijs een uitdaging. “Ik heb altijd een passie gehad om te werken met kinderen en volwassenen met een beperking. Het is een uitdaging om op een creatieve manier hun vrijetijdsaanbod in te vullen. Spelewijs beantwoordt aan die uitdaging. Het is een speelplein in Ieper voor kinderen en jongeren uit de Westhoek met een beperking. De krokusvakantie was een speciale vakantie. Er was een werking op dinsdag, woensdag en donderdag. Dagelijks kwamen er tussen de 30 en 40 kinderen, begeleid door een 15-tal enthousiaste vrijwillige animatoren.”

Ik heb altijd een passie gehad om te werken metkinderen met een beperking

Workshops

Tijdens de krokusvakantie werd ook de startdag ‘Samen-Apart’ gelanceerd. “De Werkgroep Vrije Tijd Anders zorgde voor een invulling van de vrije tijd voor kinderen en jongeren tot 30 jaar met autisme in de Westhoek”, vervolgt Jasmien. “Die kinderen en jongeren konden hier terecht voor workshops sport en spel, moestuin, yoga, spelen, ICT, macramé, go-carts en hapjes en drankjes. Eenmaal per maand vindt op zaterdag of zondag ook de Dus-dag plaats. Men kan nu al inschrijven voor de paasvakantie. Ook voor de zomervakantie én het zomerkamp zijn de inschrijvingen al open. Spelewijs is een speelpleinwerking als een ander, maar toch net dat ietsje anders. We begeleiden kinderen die moeilijk op een gewone werking terecht kunnen omdat ze extra aandacht en structuur nodig hebben. Hiermee bedoelen we kinderen met een beperking, leerstoornis, leerachterstand, autisme… Kinderen van 3 tot en met 15 jaar kunnen samen met hun broers en zussen iedere vakantie bij ons terecht voor een onvergetelijke tijd. Jongeren ouder dan 15 jaar kunnen bij JobiN terecht.”

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier