Jarig café Foelard in Torhout blijft zestig uur open

Redactie KW

Toen Liesbet Hauspie en Liselore Willemyns van café Foelard vorig jaar het vijfjarige bestaan van hun café op de Markt vierden, besloten ze een op het eerste gezicht gekke stunt uit te halen en de zaak vijftig uur non-stop open te houden. Nu bestaat Foelard zes jaar en doen de twee jongedames nog een stukje straffer: het café zal zestig uur na elkaar open zijn. Met in totaal zes aantrekkelijke activiteiten op het feestelijke programma.

Liesbet (33) en Liselore (29) houden de Red Bull en de pepmiddelen maar beter bij de hand, willen ze die zestig uur overleven. Ze zijn uiteraard met z’n tweeën en kunnen elkaar aflossen achter de toog, maar vermoeiend wordt het sowieso. Voor je klanten moet je wat overhebben, luidt het.

Weekendje activiteiten

Café Foelard is op 27 januari 2012 opengegaan. De naam verwijst niet zozeer naar het Franse woord voor sjaal (foulard), maar naar het speelse en zotte (fou). En onder dat laatste kan de openingsmarathon probleemloos gerangschikt worden. Het verjaardagsweekend start op vrijdag 26 januari om 10 uur en duurt tot en met zondag 28 januari om 22 uur. Net als op andere dagen mikken Liesbet en Liselore in hun café op gezelligheid en sfeer. Met een waaier van pop- en rockmuziek vanaf pakweg de jaren zeventig tot nu.

“Het is niet te geloven hoe snel de voorbije zes jaar voorbijgevlogen zijn”, zegt Liesbet Hauspie, in een vorig leven de Torhoutse jeugdconsulente. “Oké, in het startjaar was alles nieuw voor ons en leken de dagen ogenschijnlijk wat trager te vorderen, maar nu we over de nodige ervaring beschikken, volgen de dagen elkaar razendsnel op. Dat zal met de openingsuren tijdens ons verjaardagsweekend ook wel het geval zijn.” (lacht)

Per dag zijn er twee grote activiteiten voorzien, toepasselijk zes in totaal. Op vrijdag 26 januari staat de eerste festiviteit op stapel: van 16 tot 19 uur aperitieven met gratis hapjes. Vanaf 21 uur start dan de Foelard Top 60 met de zestig favoriete plaatjes van de vaste klanten. Die kunnen hun muzikale voorkeur aan de uitbaters te kennen geven. Uiteraard kan er ook iets gedronken worden.

Op zaterdag 27 januari loopt de derde activiteit van 15 tot 17 uur: een wijndegustatie met weetjes en proevertjes. Hiervoor is vooraf inschrijven noodzakelijk. Deelnemen kost 10 euro. Diezelfde avond zijn er twee muziekoptredens voorzien met gratis toegang. Om 21 uur speelt de rockband Escape Elliott een set en om 22.30 uur zorgt de rockgroep Cloud Nine voor de ambiance.

Met winterbarbecue

Op zondag 28 januari ten slotte heeft er om 12 uur een winterbarbecue plaats. De tickets kosten 20 euro en moeten vooraf in het café besteld worden. De zesde en laatste activiteit volgt in de namiddag en avond: het spelen van een aantal gezelschapsspelletjes.

Café Foelard was begin 2012 de opvolger van café ‘t Speelse Geweten. Jong en oud komen er over de vloer. “We hebben zo’n zestig soorten bier in assortiment”, zegt Liesbet. “En uiteraard heel wat andere drankjes en hapjes.” (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier