Jaimie Deblieck wint de Roeselaarse Persprijs

24/06/18 om 11:50 - Bijgewerkt om 13:37

Jaimie Deblieck is de winnaar van de Persprijs in Roeselare. Hij was het afgelopen jaar Mister Gay Belgium en toonde zich een goede ambassadeur voor de holebigemeenschap.

Jaimie Deblieck wint de Roeselaarse Persprijs

De Persprijs wordt ieder jaar tijdens de Batjes uitgereikt door de Roeselaarse Perskring. De winnaar is iemand die zich het afgelopen jaar verdienstelijk gemaakt heeft in of voor Roeselare. Met kunstenaar Floris Caes, wereldkampioene boksen Oshin Derieuw en Mister Gay Belgium Jaimie Deblieck waren er drie jonge kandidaten.

De winnaar werd bepaald door een online stemming samengeteld met de stemmen van de leden van de Perskring zelf. Uiteindelijk kreeg Jaimie Deblieck het hoogst aantal stemmen. Hij mocht zondagvoormiddag de Persprijs ontvangen in ARhus.

Jaimie Deblieck, amper 19, werd een goed jaar geleden verkozen tot Mister Gay Belgium, een titel die hij met veel trots droeg. Hij zette zich in voor de rechten van de holebigemeenschap, maar zette ook autisme in de kijker. Het engagement prikkelde hem, want in oktober komt hij op voor Groen bij de gemeenteraadsverkiezingen.

(TD)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!