Jacques Merlevede: "Ik heb Iron Maiden als een van de eersten aangebracht"

20/10/17 om 15:30 - Bijgewerkt om 15:47

Jacques Merlevede is van jongs af aan bezeten door muziek. Hij draagt hardrock in zijn hart. "Deze muziek is mijn lang leven", vertelt hij. Eind april 2018 stopt Jacques met Popcenter Kortrijk, de muziekzaak die hij en zijn vrouw Bernadette 45 jaar uitbaatten. "Het zal pijn doen, dat besef ik nu al." Drie vrienden maken nu een documentaire over zijn levenswerk.

Jacques Merlevede (64) en zijn vrouw Bernadette Beernaert nemen op 28 april 2018 definitief afscheid van Popcenter Kortrijk. "Het gebouw staat te koop en ik heb geen zin om nu nog een nieuwe zaak te beginnen", vertelt Jacques. Drie vrienden, muziekliefhebbers en fervente bezoekers van de platenzaak, gaan nu het leven van Jacques en Bernadette en de historiek van het Popcenter verfilmen in de documentaire 'Popcenter, the legendary rock store'. Zij willen Jacques' passie voor muziek en zijn soulmate Bernadette weergeven. Ook hoe hij door al die jaren heen een inspiratiebron werd voor duizenden muziekliefhebbers in binnen- en buitenland. "Zelf vind ik dat ik een bescheiden bijdrage aan Kortrijk heb geleverd", aldus Jacques.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!