Jacqueline Thooft is afkomstig van Harelbeke, waar ze jaren kapster is geweest. "Ik heb dat heel graag gedaan," zegt ze, "maar er is in alles een tijd van komen en van gaan." Ze gaat naar huis en ze komt uit voedingzaak 't Bergske in Aalbeke wanneer ik haar op het voetpad kruis. Zij en haar man wonen intussen 25 jaar in Aalbeke. Hij was vroeger bezig met centrale verwarming en sanitaire installaties. Jacqueline verveelt zich niet.

"Ik volg heel graag eens een cursus: computer, zijdeschilderen, dingen die je ook thuis een beetje moet oefenen. En een keer gaan wandelen en yogalessen volgen. Al van die dingen." Jacqueline heeft twee zonen en zeven kleinkinderen. Maar zorgen voor de kleintjes is er niet meer bij. "Vroeger zorgde ik wel vaker voor de opvang, maar intussen zijn ze groot. Als ze komen, is het niet meer omdat ze moeten opgevangen worden, maar omdat ze graag komen. En omdat we ze graag zien komen."

Jacqueline en haar man zijn plan om in Aalbeke te blijven. "Ik zou niet weten waarom we nu nog zouden verhuizen. We zitten hier goed, op ons gemak. Het is een rustige gemeente, we zijn dicht bij alles en toch is het hier nog wat landelijk."