Jacqueline Thooft: "Er is een tijd van komen en van gaan"

24/12/18 om 16:15 - Bijgewerkt op 13/03/19 om 15:46

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: "wie ziej gie?". Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks 'De Kortrijkzaan'. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Jacqueline, een gepensioneerde kapster die zich in Aalbeke prima thuis voelt.

Jacqueline Thooft is afkomstig van Harelbeke, waar ze jaren kapster is geweest. "Ik heb dat heel graag gedaan," zegt ze, "maar er is in alles een tijd van komen en van gaan." Ze gaat naar huis en ze komt uit voedingzaak 't Bergske in Aalbeke wanneer ik haar op het voetpad kruis. Zij en haar man wonen intussen 25 jaar in Aalbeke. Hij was vroeger bezig met centrale verwarming en sanitaire installaties. Jacqueline verveelt zich niet.

"Ik volg heel graag eens een cursus: computer, zijdeschilderen, dingen die je ook thuis een beetje moet oefenen. En een keer gaan wandelen en yogalessen volgen. Al van die dingen." Jacqueline heeft twee zonen en zeven kleinkinderen. Maar zorgen voor de kleintjes is er niet meer bij. "Vroeger zorgde ik wel vaker voor de opvang, maar intussen zijn ze groot. Als ze komen, is het niet meer omdat ze moeten opgevangen worden, maar omdat ze graag komen. En omdat we ze graag zien komen."

Jacqueline en haar man zijn plan om in Aalbeke te blijven. "Ik zou niet weten waarom we nu nog zouden verhuizen. We zitten hier goed, op ons gemak. Het is een rustige gemeente, we zijn dicht bij alles en toch is het hier nog wat landelijk."

Volg de ontmoetingen van onze stadsreporter Kurt Vandemaele met de Kortrijkzaan in de krant en online. Ontvang KW Kortrijk-Menen in de brievenbus en lees alle artikels op kw.be. Nu supervoordeling: 6 weken voor 10 euro. Klik hier

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!