Jabbeekse Femke Vindevogel brengt met 'Confituurwijk' boek over achterstandsbuurt

16/03/19 om 13:30 - Bijgewerkt op 14/03/19 om 15:14

Femke Vindevogel woont net op de grens van Jabbeke met Brugge, in een heel landelijke omgeving. Ze bracht net met 'Confituurwijk' een boek uit over leven, letterlijk en figuurlijk, in de rand van de stad. Confituur... omdat ander beleg op de boterham niet kon.

"Confituurwijk is een verhaal over een botsing van culturen in een Vlaamse achterstandswijk", vertelt Femke Vindevogel, auteur van het boek. "Marie verhuist na de dood van haar vader noodgedwongen naar een achterstandsbuurt: de gevreesde Confituurwijk. Haar nieuwe buurman, die in het dorp bekend staat als de kroniek van de laatste kans, maakt het haar onmogelijk om te studeren voor een belangrijke auditie. Van een muzikale carrière is al snel geen sprake meer. Onthecht van alles wat ze kent, bevrijdt ze zich gaandeweg van alle verwachtingen en oefent ze zich in het nee zeggen. Tussen haar en buurtbewoon...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!