Jaarlijkse Julius Sabbe-penning is voor Audrey Van den Bogaerde

© Davy Coghe
Redactie KW

Audrey Van den Bogaerde uit Dudzele heeft de Julius Sabbe-penning gewonnen. Die wordt elk jaar uitgereikt aan de beste leerling Nederlands in het Brugse atheneum.

In het Brugse atheneum in de Sint-Clarastraat is de uitreiking van de Julius Sabbe-penning een jaarlijkse traditie. Die gaat terug naar het jaar 1877, toen het Willemsfonds voor het eerst een prijs toekende aan een leerling van de school. Op die manier pleitte Julius Sabbe voor de bevordering van het Nederlands in het onderwijs. Een pleidooi voor het voor iedereen toegankelijk maken van het onderwijs, in tijden waarin het toen elitaire Frans het schoolleven domineerde.

Nog altijd ontvangt de leerling die in het laatste jaar voor Nederlands de beste resultaten behaalt de penning die genoemd is naar de stichter van zowel het Willemsfonds als van de vriendenkring van de school. Dit jaar mocht Audrey Van den Bogaerde de prijs in ontvangst mocht nemen. Audrey woont in Dudzele. Zij volgde Latijn-wetenschappen en begon inmiddels haar eerste jaar Toegepaste Taalkunde aan de RUG.

(PM-foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier