Izegem wil verloederde woning in centrum zo snel mogelijk (laten) opruimen

Het huis is volgestouwd met afval. © CLY
Philippe Verhaest

Het stadsbestuur van Izegem wil de totaal verwaarloosde woning in de Nederweg zo snel mogelijk opgeruimd zien. “We zullen de eigenaar een deadline voorschotelen”, benadrukt burgemeester Bert Maertens (N-VA).

Er valt haast niet naast te kijken. Wie langs het huisnummer 49 in de Nederweg wandelt, merkt meteen op dat de rijwoning in een abominabele toestand verkeert. Hopen afval, vreselijke geuren… Op sociale media maakten verontwaardigde buurtbewoners zelfs al gewag van ratten die in en uit het onbewoonde pand zouden lopen.

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) werd recent op de hoogte gesteld van de situatie en blijft niet bij de pakken zitten. “Het is onze bedoeling om de woning zo snel mogelijk op te ruimen, maar dat kan je niet zomaar van de ene dag op de andere doen”, onderstreept hij.

“We hebben ondertussen de eigenaar weten te lokaliseren en hebben al contact met hem opgenomen. Nu volgt er zo snel mogelijk een aangetekend schrijven naar de man met de dwingende vraag om de toestand de wereld uit te helpen. Hij moet zijn eigendom er weer netjes laten bij liggen. We zullen hem een deadline voorschotelen.”

Het bewuste pand in de Nederweg.
Het bewuste pand in de Nederweg.© CLY

“Wat de uiterlijke opruimdatum zal zijn, moeten we nog bekijken. Maar hier laten we geen gras over groeien. Indien de eigenaar weigert om alles op te ruimen, zal de stad initiatief nemen en de kosten op de eigenaar verhalen. Niemand heeft er immers baat bij dat dit huis in de Nederweg – toch het centrum van onze stad – zich in zo’n erbarmelijke staat bevindt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier