Isomasters uit Beveren-Leie bouwt mee aan het grootste slachthuis van Afrika in Soedan

Exportmanager Pieter Bouckaert mocht recent het contract ondertekenen voor Isomasters in Khartoum, de hoofdstad van Soedan. © gf
Redactie KW

Isomasters uit Beveren-Leie bouwt mee aan het grootste slachthuis van Afrika, in Soedan. De finale oplevering van het project wordt voorzien voor 2020.

Vanuit Soedan kwam de vraag om er het grootste slachthuis van het land én van het Afrikaanse continent te helpen bouwen, op zich goed voor een tegenwaarde van ruim vijf miljoen euro. Het contract wordt integraal opgevolgd en verwerkt vanuit de thuisbasis in West-Vlaanderen. Isomasters is gespecialiseerd in modulaire koelcellen en geïsoleerde deuren en ontstond begin 2018 na de fusie tussen Isocab en Isobar.

Exportmanager Pieter Bouckaert mocht recent het contract ondertekenen in Khartoum, de hoofdstad van Soedan. De West-Vlaamse knowhow wordt in Soedan gebruikt voor de bouw van het grootste runderslachthuis van heel Afrika. Het betreft een site van 230 op 60 meter, waar per uur 60 runderen zullen worden geslacht, of 920 per dag of bijna 300.000 per jaar. Isomasters mag er de deuren en koelcellen leveren. In totaal gaat het om 54.000 vierkante meter isolerende panelen, 530 isotherme deuren en aangepaste vloerisolatie. Alles zal ten gepaste tijde verscheept worden in 227 containers. Soedan heet, klimatologisch, één van de warmste landen ter wereld te zijn.

Focus op topkwaliteit

Het nieuwe slachthuis wordt opgetrokken op zo’n honderd kilometer van de hoofdstad. Begin juni wordt begonnen met de grondwerken, daarna volgt de staalstructuur. De finale oplevering van het project wordt voorzien voor 2020. “Voor de site in Beveren-Leie, waar 210 mensen (60 bedienden) werken, betekent dit de bevestiging van onze groeistrategie”, aldus Jolien Van Daele namens isomasters. “Het bewijst dat onze voortdurende inspanningen om topkwaliteit te leveren, ook in het buitenland worden opgemerkt én gewaardeerd. Alles wordt immers vanuit West-Vlaanderen aangestuurd, ook al is ons bedrijf sinds meerdere jaren een onderdeel van de Ierse Kingspan Group. De deuren en koelcelpanelen worden hier in Beveren-Leie geproduceerd. De industriepanelen zijn van Isocab by Kingspan (productie in Duinkerke en Perpignan) maar isomasters is ook verdeler van deze panelen.”

Twee toppers samen

Isocab en Isobar waren respectievelijk gevestigd in Bavikhove en Beveren-Leie en allebei gespecialiseerd in de productie van isothermische oplossingen zoals koelcelpanelen en geïsoleerde deuren. Isocab werd in 1973 opgericht door de families Castelein en Bouckaert en kende een pijlsnelle groei. Zes jaar later kwam er echter een splitsing en ontstond ook Isobar. In 2016 kwamen beide bedrijven onder de vorm van een joint venture terecht onder de vleugels van de Ierse Kingspan Group, wat de aanleiding was voor een verregaande integratie en het ontstaan van Isomasters. Managing Director Christophe Bouvry: “Isomasters is niet langer Isocab of Isobar. Het overstijgt zelfs de mix van beide bedrijven. We zijn een nieuwe en ambitieuze speler in een uitdagende markt.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier