Isaia Nicholas komt thuis in Oudenburg ter wereld

© LI
Redactie KW

Nieuwjaarsdag mag dan al speciaal zijn om een baby op de wereld te zetten, voor Simona en Alex Vaduva zal woensdag 2 januari voor altijd een bijzondere dag zijn. Totaal onverwacht spoedde Isaia Nicholas zich immers om thuis in de Sint-Pietersstraat ter wereld te komen.

Simona en Alex Vaduva zijn van Roemenië afkomstig en wonen sedert een goed jaar in Oudenburg. Ze hebben met Joan en Andi al twee zoontjes. De ouders verwachtten op 7 januari hun derde kindje. “Ik was in de voormiddag nog op controle bij dokter Vercamer. Alles was nog in orde, ook op de monitor. Ik zou op 7 januari binnen komen om de bevalling in te leiden. Dus gingen we weer naar huis”, vertelt de kersverse mama. “Ik had wel een beetje buikpijn, maar nog geen weeën.”

“Plots begonnen de weeën heel fel, de een na de andere. Het ging zo vlug; mijn man heeft nog net de baby kunnen opvangen. Ik was wel wat in paniek. Toen heeft Alex de echtgenote van zijn baas gebeld om te komen helpen. Zij heeft toen contact opgenomen met Leen van de bakkerij in de Mariastraat, een goede vriendin. Die heeft meteen de hulpdiensten gebeld.”

En op de materniteit van AZ Damiaan in Oostende konden de vroedvrouwen alleen maar vaststellen dat de mama en de baby, een jongetje, gezond en wel waren. Isaia Nicholas woog bij zijn geboorte 3,020 kg. Hij is 49 cm groot. In de Oudenburgse Sint-Pietersstraat krijgt het broertje van Joan en Andi een warme thuis.

(LI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier