Opinie

12/10/18 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:10

Is constructie schepen Tom Noyez een bouwovertreding?

Op de gemeenteraad van 24 september gooide Kristof Pillaert (Groep 21) tijdens de variaronde een bommetje door te opperen dat iemand van het schepencollege zich schuldig heeft gemaakt aan een bouwovertreding. De inzet van dit hele verhaal is de constructie in de voortuin van schepen Tom Noyez (CD&V). Deze constructie is er geplaatst door de vrouw van Noyez voor haar praktijk Boost Coaching.

De afdeling Handhaving van het Vlaams Departement Omgeving heeft in deze zaak ondersteuning geboden aan de lokale milieupolitie van de zone RIHO. "Op vrijdag 28 september heeft de lokale milieupolitie een proces-verbaal opgesteld betreffende het oprichten van een achthoekige constructie met grote raampartijen in de voortuin van die woning. Voor die constructie was geen omgevingsvergunning aangevraagd of afgeleverd", aldus Brigitte Borgmans, woordvoerder van het Departement. "Het plaatsen van de geviseerde constructie betreft wel degelijk een bouwovertreding. Het vrijstellingsbesluit voor een constructie van maar 40 m² is hier n...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!