Inwoners Sterrestraat en Hoogmolenweg klagen “veel te hoge” woonwijk in Aarsele aan

© TVH
Redactie KW

Inwoners van de Sterrestraat, Hoogmolenweg en Deinsesteenweg (N35) in Aarsele verzetten zich tegen plannen voor de bouw van een sociale woonwijk achter hun eigendommen.

De Tieltse Bouwmaatschappij plant op een driehoekige lap grond, ingesloten door de Sterrestraat, Hoogmolenweg en Deinsesteenweg (N35), de realisatie van 36 huizen voor de sociale huurmarkt. Ze worden verdeeld onder negen residenties van telkens vier wooneenheden. Boven de twee huizen op het gelijkvloers komt telkens een duplexwoning en vooral die vaststelling jaagt de buurtbewoners de gordijnen in.

Ook platte daken

“Ruim 2/3de van de nieuwe bewoners zullen inkijk hebben in de bestaande huizen die zich destijds moesten houden aan de geldende bouwvoorschriften: één verdieping met een zadeldak. De nieuwe residenties zullen met drie bouwlagen tot bijna tien meter hoog worden. Sommigen krijgen zelfs een plat dak”, vinden de bewoners.

Ze hekelen ook het aantal huizen. “Vier jaar geleden kregen we te horen dat het er niet meer dan 18 zouden worden. De zone staat ingekleurd als woonuitbreidingsgebied en dat betekent blijkbaar dat er geen bouwregels gelden. We voelen ons compleet machteloos en gediscrimineerd.”

Betaalbaar houden

Lieven Lybeer, directeur van de Tieltse Bouwmaatschappij, bevestigt dat het om woonuitbreidingsgebied gaat. “Ik begrijp de bekommernissen van die mensen, maar onze opdracht is leefbaar en betaalbaar wonen aan te bieden met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Alhoewel we eerst dachten aan een tiende residentie, hebben we die laten vallen en onze architect bestudeert nog verder de inkijkproblematiek.”

De plannen moeten wel nog de zegen krijgen van het stadsbestuur, maar tegen de zomer hoopt de Tieltse Bouwmaatschappij over de benodigde omgevingsvergunning te beschikken voor de bouwwerken. Intussen hebben de buren een tiental bezwaarschriften ingediend bij de stad.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier