Investeerder onderzoekt stappen tegen weigering paardenkliniek

Redactie KW

De saga rond de paardenkliniek met fokkerij in de Gentse Heerweg in Waregem is nog niet voorbij. Stad Waregem geeft geen bouwvergunning, maar investeerder Pascal Derde overweegt beroep. “Ik bekijk momenteel alle mogelijkheden.”

Enkele weken geleden reageerden enkele omwonenden nog ongerust in onze krant tegen de bouw, die nieuwe open ruimte aansnijdt. Sinds 2009 staat er al een poortgebouw met een pak stenen ernaast. Maar het laatste is hier waarschijnlijk nog niet over gezegd.

Investeerder Pascal Derde kan nog in beroep gaan bij de provincie of een nieuwe bouwaanvraag indienen. “Ik overweeg momenteel alle stappen die mogelijk zijn”, aldus Derde. “Ik heb alle nodige documenten intussen gekregen over het negatief advies, om mij een goed beeld te kunnen vormen.”

Grondig gesprek

Schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Chanterie liet vorige week optekenen dat er een negatief advies van de dienst stedenbouw was, omdat het project te groot blijkt voor agrarisch waardevol gebied. De inplanting komt te dicht bij de straat. Er is ook een negatief advies van de provinciale dienst wegen en waterlopen, want je hebt er veel beken in de omgeving en de impact op de waterhuishouding is onduidelijk. “Ik denk dat een grondig gesprek met stad Waregem zich opdringt”, meent Derde. “Dat is de eerste stap. Daarna zien we wel verder.” (CTK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier