Internationale top komt langs tijdens biljarttornooi in Roeselare

Peter Debaes is voorzitter van de vereniging. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

In het weekend van 1, 2 en 3 juni organiseert Koninklijke Biljartclub ‘Door Oefening Sterk’ voor de vijfde keer haar internationaal Kegel 5-biljarttornooi. Alle toppers van deze biljartvariant zakken voor deze jubileum-editie af naar de Arena.

“Door de perfecte organisatie van de vorige jaren, heeft de biljartbond ervoor geopteerd om ons tornooi deel te laten uitmaken van een Euro League waarvan het Zwitserse Bern en het Franse Morangis ook een gaststad zijn”, verduidelijkt een trotse Peter Debaes, voorzitter van deze talentrijke vereniging. “Die andere tornooien vinden plaats in september en november. Er mogen slechts twee Belgische ploegen deelnemen. Als club ben je verplicht op alle drie de tornooien aanwezig te zijn. De prijzenpot is uitgebreid tot 15.000 euro. De spelers komen naast België uit Frankrijk, Italië, Zwitserland en Denemarken. Om het niveau van onze ploeg op te krikken, hebben we een Italiaanse topper, Thomas Primon, weten te strikken, die voor de gelegenheid deel zal uitmaken van onze Roeselaarse ploeg.”

Wereldkampioen

Peter kijkt er echt naar uit want ook Andrea Quarta, wereldkampioen én de beste speler van het moment, heeft zijn aanwezigheid bevestigd. “Ons doel is om minimum de kwartfinale te spelen”, klinkt het ambitieus.”

In januari neemt Peter met de drie beste Belgische spelers van het afgelopen seizoen nog deel aan het WK in Lugano. Supporters zijn natuurlijk van harte welkom.

De wedstrijden beginnen vanaf 10 uur. Het speelschema is terug te vinden op de site. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier