Instituut H. Familie uit Brugge levert winnaars van kapperswedstrijd in Roeselare

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Voor de 38ste keer al was er zondag de Kapperswedstrijd tijdens de Jaarbeurs. Die eindigde dit jaar in een ex aequo wat de eerste plaats betreft. Allebei de winnaars komen wel uit dezelfde school : het Instituut H. Familie uit Brugge.

“De bedoeling van deze kapperswedstrijd is om aan scholen en leerlingen uit de haarverzorgingsbranche de gelegenheid te geven om zich niet alleen met elkaar te meten, maar ook om een demonstratie te geven van het professionalisme en de kunde die in de kappersopleiding aangewend en aangeleerd wordt”, stelt Stijn Couvreur van de Roeselaarse Jaarbeurs.

In totaal waren er 40 leerlingen uit verschillende West-Vlaamse kappersscholen geselecteerd die zondag hun ding mochten doen in de Expo Hallen. Zij kregen de opdracht om een dames-opsteekkapsel te creëren en af te werken binnen de 40 minuten.

De wedstrijd van dit jaar eindigde dus op een ex aequo wat de eerste plaats betreft : die wordt gedeeld door Chiara Vanmullem en Amber Leune, allebei van H. Familie Brugge. Céline Nouwynck (Immaculata Ieper) eindigde als derde. We zien de drie winnende meisjes hier samen met hun model.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier