Inhuldiging appartementen en aanleunwoningen

V.l.n.r. directeur Geert Suestrone, voorzitter raad van bestuur Carl Castelein en schepen van Wonen van Kortrijk Wout Maddens bij de appartementen op Aalbekeplaats. © EDB
Redactie KW

Op woensdagavond 13 mei opende sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Haard is Goud Waard de 11 appartementen op Aalbekeplaats en de 13 aanleunwoningen in de Weisterstraat.

De appartementen bevinden zich op de plaats waar zich vroeger een bouwvallig huisje stond. Vroeger was de onderpastorie er gevestigd. Het perceel kon aangekocht worden en er werden 11 appartementen opgetrokken. Bernard Rogiers was de architect.

Aanleunwoningen

OCMW Kortrijk stelde Eigen Haard is Goud Waard in de mogelijkheid om het perceel grond vlakbij het toen nog te realiseren woonzorgcentrum De Weister aan te kopen. Dit perceel bood de maatschappij de mogelijkheid om er 13 aanleunwoningen te realiseren. Architectenbureau S.A.R. met architect Johan Bosschem, die ook het woonzorgcentrum ontwierp zorgde voor een goede uitwerking en opvolging van het project van de aanleunwoningen.

“Het voordeel van deze locatie is uiteraard dat onze bewoners van bepaalde diensten van het OCMW kunnen genieten”, stelt Carl Castelein, voorzitter van de raad van bestuur van Eigen Haard is Goud Waard.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier