Ingelmunsternaar Stefaan Monseré siert nieuwe 11.11.11-campagne

12/10/17 om 17:54 - Bijgewerkt om 17:58

De nieuwe campagne van 11.11.11, #AllemaalMensen, werd vandaag definitief op gang geschoten met een opvallend filmpje. Daarin speelt Ingelmunsternaar Stefaan Monseré de hoofdrol.

Ingelmunsternaar Stefaan Monseré siert nieuwe 11.11.11-campagne

Met #AllemaalMensen wil 11.11.11 dit jaar de aandacht op de vluchtelingenkwestie leggen. Deze ochtend doken overal in Vlaanderen en Brussel tal van affiches op met de rake boodschap 'Vlaanderen zit vol'. Naast de leuze is het gezicht van Stefaan Monseré (39) uit Ingelmunster te zien. In de loop van de dag werden de affiches stuk voor stuk beplakt met de volledige boodschap: 'Vlaanderen zit vol warme mensen die willen helpen'.

"11.11.11 onderstreept daarmee dat Vlamingen solidair zijn met vluchtelingen", klinkt het bij de organisatie. "Dagelijks zetten er zich duizenden vrijwilligers overal ten lande in om vluchtelingen een menswaardig bestaan te geven. 11.11.11 dankt al die mensen dan ook graag voor hun inzet. Met de slogan 'Vlaanderen zit vol' verwijzen we ook naar het feit dat het de armste landen zijn die de meeste vluchtelingen opvangen. 86% van de vluchtelingen wordt in ontwikkelingslanden opgevangen, terwijl minder dan 9% in de zes rijkste landen terecht komt."

Stefaan Monseré is al liefst twintig jaar lang vrijwilliger voor 11.11.11 en tevens voorzitter van het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking, kortweg ICOS. Die organiseert op zaterdag 21 oktober een unieke quiz ten voordele van 11.11.11 op een wel erg speciale locatie: het historische kasteel van Ingelmunster.

Naast Stefaan Monseré figureren nog twee andere Ingelmunsternaren en ICOS-leden in de promospot: Kevin Samyn en Isolde Pillen.

Vanochtend doken overal 'Vlaanderen zit vol'-affiches op. Wie dacht dat Vlaanderen niet gastvrij is, zat fout. Want Vlaanderen zit vol warme mensen die willen helpen. Met speciale dank aan onze vrijwilligers én ons fotomodel, die al 20 jaar lang vrijwilliger is voor ons.

Geplaatst door 11.11.11 op donderdag 12 oktober 2017

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!