Ingelmunster trekt alle registers open tijdens WK voetbal

20/04/18 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:50

De Rode Duivels naar de wereldtitel schreeuwen, dat doe je het best op het Marktplein van Ingelmunster. Voor de derde keer op rij komt er een groot scherm en wordt het centrum in een voetbalarena omgetoverd.

Ingelmunster trekt alle registers open tijdens WK voetbal

Tijdens het komende WK wil Ingelmunster opnieuw het Marktplein zien vollopen. © FB Ingelmunster

Na de succesvolle voetbalfeesten van 2014 en 2016 maakt Ingelmunster zich opnieuw op voor de Rode Duivelsgekte. "Onze succesformule blijft dezelfde: live-uitzendingen op een extra groot scherm en heel veel ambiance", zegt burgemeester Kurt Windels.

Alle wedstrijden van de Rode Duivels kan je op het Marktplein volgen. "We bouwen voor en na de match ook telkens een feestje met een van onze lokale dj's en tijdens de wedstrijd tegen Tunesië - op zaterdag 23 juni - is er kinderanimatie voorzien."

Ook nu weer slaat de lokale horeca de handen in elkaar. "Zeven cafés bouwen het WK-dorp uit: het Middenstandshuis, Biljart Palace, Jeugdhuis Kontrabas, het Gravenhof, de Riva, Bristol The Mixx en 't Excuus. De KVLV, KLJ en het oudercomité van De Wingerd runnen dan weer afwisselend het worstenkraam."

"Laat het duidelijk zijn: de beste voetbalfeesten beleef je op het Marktplein van Ingelmunster. Wie er bij was in 2014 en 2016, weet dat dit waar is. Als het van ons afhangt, wordt België gewoon wereldkampioen.

Oog voor veilige omgeving

Om alles in goeie banen te laten verlopen, is tijdens de wedstrijden alle verkeer verboden in de Gravinnestraat en de Oostrozebekestraat (tot aan het kruispunt met de Bollewerpstraat). Er geldt eveneens een parkeerverbod. De straten zijn verkeersvrij vanaf een uur voor de wedstrijd tot een half uur na het sluiten van de bar. Het parkeerverbod gaat twee uur voor elke match in voege.

Tijdens de wedstrijden worden geen glazen en flessen toegelaten. "Ook niet op de terrassen van de horecazaken. Binnen mag wel glas gebruikt worden. Er mogen ook geen sterke dranken verkocht worden en vuurwerk is eveneens verboden."

Voorlopig staan minstens drie wedstrijden van Kevin De Bruyne en co op de agenda: maandag 18 juni gaat het Marktplein om 15.30 uur open voor de match tegen Panama, zaterdag 23 juni is iedereen vanaf 12.30 uur welkom om België naar de overwinning te schreeuwen tegen Tunesië. Donderdag 28 juni starten de festiviteiten om 19.30 uur en een half uur later geven de Rode Duvels Engeland partij.

Als de Duivels verder doorstoten, worden ook die wedstrijden op groot scherm vertoond. "En hopelijk blijven we in de running tot en met de finale", knipoogt Kurt Windels nog.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!