Infrastructuur voor sport en cultuur mogelijk op domein van oude Torhoutse meubelfabriek

09/02/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 07/02/18 om 13:20

De herbestemming van de site Thor tussen de Industrielaan, de Bruggestraat en de Noordlaan in Torhout zal zo goed als zeker niet vóór de gemeenteraadsverkiezingen rond zijn, maar het wordt wél almaar duidelijker welke richting de plannen kunnen uitgaan. Tot nu toe ging iedereen ervan uit dat het enkel een zone voor handel en wonen zou worden, maar recent vindt het stadsbestuur dat er ook ruimte voor 'openbaar nut' mogelijk moet zijn.

Waarnemende burgemeester Kristof Audenaert - en met hem ook titelvoerende burgemeester Hilde Crevits en het hele schepencollege - wil zich niet vastpinnen op welke infrastructuur voor openbaar nut er eventueel gerealiseerd zou kunnen worden. Een nieuw zwembad? Sportterreinen? Een jeugdcomplex ter vervanging van Sperregem? Culturele accommodatie? Een nieuwe Kunstacademie? "Ik kan en zal geen concrete zaken opnoemen", aldus Kristof.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!