Inbraken in Wingene en Dentergem: “Kerstgeschenkjes van onder de kerstboom zijn gestolen”

Thierry Willems aan de kapotte ruit van de bureauruimte. "Dat is dubbel glas, de knal moet enorm geweest zijn." © Nele
Redactie KW

Thierry Willems en Ilse Dekeukelaere uit de Helakkerstraat in Wingene werden dinsdagavond het slachtoffer van een inbraak. Dieven drongen hun huis binnen en er werd geld, juwelen en heel wat waardevolle spullen gestolen.

De inbraak werd gepleegd op dinsdagavond 18 december, vermoedelijk rond 18 uur. De bewoners, Thierry Willems en Ilse Dekeukelaere, zijn enorm geschrokken. “Op het moment van de inbraak was er niemand thuis”, vertelt Thierry. “Ik heb een restaurant ‘t Oud Gemeentehuis in Hansbeke en Ilse heeft een schoonheidsinstituut Ilse D Esthetiek. Toen wij thuiskwamen, merkte ik onmiddellijk dat er iets niet klopte. Het licht in de keuken lag aan en de achterdeur stond open. Er hadden onbekenden ons huis doorzocht. Via de achterkant van de woning geraakten ze binnen. Ze sloegen de ruit van de bureauruimte kapot. Dat is dubbel glas, de knal moet enorm geweest zijn.”

Kerstgeschenkjes

De inbrekers doorzochten de woning van boven tot beneden. “Alles werd overhoopgehaald met uitzondering van de keuken. Ze namen geld, juwelen en waardevolle spullen mee zoals handtassen, uurwerken, fototoestellen en noem maar op. Wonder bij wonder lieten ze mijn computerapparatuur staan. Volgens de politie komt dat door het merk Apple, want die bepaalde software is eenvoudig opspoorbaar wanneer het gestolen wordt. Ilse heeft het vooral moeilijk met de gestolen kerstgeschenkjes, die onder de kerstboom lagen. Ook wij hadden een kerstfeest met leuke geschenkjes gepland, maar die zijn nu spoorloos verdwenen. Het zal een feest met een dubbel gevoel worden.”

Alles werd overhoopgehaald met uitzondering van de keuken. Het zal een kerstfeest met een dubbel gevoel worden

Volgens de politie gebeurde de inbraak rond 18 uur ‘s avonds. “Dan is het al donker en ruiken de inbrekers hun kans. Onze overbuur merkte een bestelwagen op en een andere buur hoorde lawaai omstreeks 17.45 uur. Hij dacht dat er op dat moment iemand thuis was bij ons. De politie doet er alles aan om de daders op te sporen. Het buurtonderzoek is lopende. Ik vernam intussen dat wij niet de enigen zijn die dit meemaakten. Hier in Wingene zijn er nog plaatsen waar er een inbraak gepleegd werd. Ik hoop dat de politie iets op het spoor komt en misschien een link kan leggen tussen de verschillende inbraken. Ik doe dan ook een warme oproep naar personen die iets verdachts gehoord of gezien hebben. Alle tips zijn welkom en kunnen ons helpen om de daders te pakken te krijgen. Naar de toekomst toe zal ik mijn huis zeker extra beveiligen. Het is eigenlijk heel erg dat we ons geld in een goede beveiliging moeten stoppen”, rondt Thierry Willems af.

Al de vierde inbraak bij Huis Arickx in Dentergem

Voor de vierde keer in vijf jaar tijd kreeg krantenwinkel Huis Arickx in de Statiestraat in Dentergem inbrekers over de vloer. De daders gingen aan de haal met wisselgeld en sigaretten.

Het jaar sluit in mineur af voor Carine Arickx en haar man Roland Moerman van de bekende krantenwinkel in het centrum. De uitbaters zijn enorm aangeslagen. “We kunnen het niet vatten dat we opnieuw met een inbraak te maken kregen”, vertelt Carine. “Het is de vierde keer in vijf jaar tijd dat we het doelwit zijn van een geplande inbraak. Samen met mijn man werk ik al 31 jaar lang in onze zaak en we doen er alles voor om onze klanten tevreden te stellen. Huis Arickx is uitgegroeid tot een begrip in Dentergem. De inbraken zijn we echter meer dan moe. Het gebeurde dit keer op dinsdagnacht tussen 1 en 3 uur. Wanneer precies is moeilijk te bepalen. Ik lag te slapen en Roland was op weg naar het krantendepot. We gaan nog iedere nacht op krantenronde, zodat onze klanten hun krant kunnen lezen bij het ontbijt. De dieven betraden onze zaak via de winkeldeur, waarbij het slot opengebroken werd. De deur was goed beveiligd, toch is het hen gelukt om binnen te geraken. Ze namen wisselgeld mee en fardes sigaretten. Alle tips of opmerkingen zijn meer dan welkom.”

(Nele Sabbe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier