In Den Schuymenden Bierpot voor een zondags biertje

Op de foto zien we de gasten van The Dirty Scums met Pik (Bart D'ooghe), Keez (Tom De Kezel) en Zjantie (Jan Denbaes). © Nele
Redactie KW

The Dirty Scums starten met een openlucht pop-upcafeetje dat de naam ‘In Den Schuymenden Bierpot’ krijgt. Het cafeetje kan men vinden langs de Bilkbosstraat 9 in Schuiferskapelle en is voor het eerst open op zondag 15 juli.

Vorig jaar openden The Dirty Scums ter gelegenheid van de seizoensfietsroute ‘Tappen en trappen’ in het Tieltse hun deuren voor een kleinschalig openlucht pop-upcafeetje. De route kwam voorbij hun repetitielokaal en zo werd het idee gevormd om een pop-upcafeetje te openen. Dit viel goed mee en ze besloten om dit jaar een dergelijk cafeetje open te stellen voor het grote publiek.

Eigen biertje

“The Dirty Scums is een Belgische punkrockgroep met drie muzikanten die opgericht werd eind 1981”, vertelt Bart D’Ooghe. “Ik vertoefde in mijn kindertijd vaak bij mijn grootvader die het café ‘In Koolskamp’ uitbaatte. Het café was een echt volkscafé met de ambiance bovenaan het lijstje. Ik was in die tijd al muzikaal aangelegd. Tenslotte werd het café afgebroken, maar mijn passie was aangewakkerd.”

“Wij hebben ook een eigen biertje: ‘Nen Dirty Scum’. Bier en punkmuziek gaan samen en graag stellen wij ons pop-upcafeetje voor. De naam, ‘In Den Schuymenden Bierpot’, komt uit de roman ‘Bartel Overwon’ van Robert Baccame uit 1956. Ik was tien jaar oud toen ik die naam in het boek las en was er toen al door gecharmeerd. Bovendien heeft het iets kleins met de naam ‘Schuiferskapelle’. Vier opeenvolgende zondagen – op 15, 22 en 29 juli en op 5 augustus – kan men afzakken naar Den Bierpot. Ook kinderen zijn er van harte welkom. We bieden een beperkt aanbod aan met streekbiertjes en dit op ons terras van 14 uur tot 19 uur langs de Blikkosstraat 9.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier