In 2021 al nieuw zwembad in Middelkerke

© Vita Groep
Redactie KW

Middelkerke krijgt een nieuw zwembadcomplex in het het toekomstige vrijetijdspark tussen Westendelaan en Duinenweg. Er komt een wedstrijdbad, een instructiebad, een recreatie- en een wellnessgedeelte. De Vita Groep neemt zowel bouw als uitbating voor haar rekening.

“Het schepencollege koos uit drie kandidaten voor het ontwerp van de Vita Groep, dat het beste was op het vlak van architectuur en functionaliteit, maar ook het goedkoopst”, aldus schepen van Sport Henk Dierendonck (Lijst Dedecker). “Het gemeentebestuur zal de Vita Groep 1,3 miljoen euro per jaar betalen. Zij nemen voor die prijs de volledige bouw en uitbating voor hun rekening.”

“Ons versleten zwembad kost de gemeente vandaag 850.000 euro per jaar, plus nog wat extra kosten. Farys doet het onderhoud, maar het is nog altijd gemeentepersoneel dat er werkt. Voor 1,3 miljoen euro per jaar hebben we een splinternieuw zwembad en zorgt Vita voor alle personeel. Dit is dus een goede zaak voor de gemeente.”

Projecties onder water

“Het nieuwe zwembad komt op de site van het vrijetijdspark, op de oude voetbalvelden van Gold Star Middelkerke”, vertelt schepen Dierendonck. “Er komt een wedstrijdbad met zes banen van 25 meter en een deels verstelbare bodem, een instructiebad met volledig verstelbare bodem, een recreatiegedeelte voor de kinderen en een wellness met sauna’s en stoombaden.”

“Er komen ook enkele glijbanen en er is mogelijkheid tot interactieve projecties onder water. Op bepaalde momenten zal je bijvoorbeeld virtuele vissen zien zwemmen onder water. Het zwembadcomplex zal ook een horecagedeelte bevatten, dat uitgeeft op een centraal plein. Het gebouw zal opgaan in het duinenlandschap, dat op de site wordt doorgetrokken. Buiten is een ligweide voorzien en een speelplein met klimtoren van 12 m hoog.”

Snel openen

“De opening is voorzien eind 2020”, zegt Henk Dierendonck. “Kortbij, maar het blijft het streefdoel. Mogelijk halen we dat niet, maar het zwembad moet zeker tegen de zomer van 2021 openen. De werken zullen in september starten, na het zomerseizoen.”

“Er komt een subsidie van 1 miljoen euro voor de bouw. Het geheel kost zo’n 19,3 miljoen euro, te betalen door Vita Groep. Het gemeentebestuur betaalt 1,3 miljoen euro per jaar van zodra het zwembad open is. De acht personeelsleden zullen een andere functie krijgen bij het gemeentebestuur. Ze kunnen ook in het zwembad blijven werken en overstappen naar Vita, maar wellicht is het voor hen interessanter om bij de gemeente te blijven.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier