Imker reageert zwaar gepikeerd op schade door dronkenman in Ravenhofpark in Torhout

10/08/18 om 07:00 - Bijgewerkt op 08/08/18 om 10:50

Als gestoken door een wesp. Zo gepikeerd reageert Geert Steelant op het omvertrappen van twee van zijn bijenkasten in het Ravenhofpark vorige zaterdag. De dader, een 39-jarige man uit Torhout, was serieus boven zijn theewater en schopte wild om zich heen - helaas ook letterlijk. Hij werd door de politie een nachtje in de cel gedropt, maar daar wil Geert het niet bij laten. "Ik sleep die man voor de rechter", fulmineert hij. "Het vernielen van bijenkasten is de waanzin heel ver voorbij."

Geert (60) woont met zijn vrouw Jo Tanghe (58) in 't Veld in Aartrijke. Beiden zijn uit Torhout afkomstig, waar Jo lesgeeft aan De Oefenschool. Bij hun huis staan diverse natuurvriendelijke bijenkasten, die Geert zelf ontworpen heeft. Hij heeft een methode ontwikkeld om bijensterfte tegen te gaan door een kleine roofmijt in te zetten die de voor bijen erg schadelijke varroamijt bestrijdt. Die methode paste hij trouwens ook toe op zijn twee geviseerde bijenkasten in het Ravenhofpark.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!