Imke Courtois speelde vrijdag haar ‘warmste afscheidsmatch’ voor het goede doel in Diksmuide

Redactie KW

Van vrijdag 22 december om 12 uur tot zaterdag 23 december om 12 uur wordt er op het kunstgras van De Pluimen in Diksmuide net als vorig jaar gevoetbald voor het goede doel. Toen werd ruim 17.000 euro ingezameld.

De organisatie hoopt dat bedrag dit jaar te overtreffen. 108 ploegen komen gedurende 24 uur in actie en ook naast het veld is er aan sfeer geen gebrek. Er hangt op De Pluimen een heuse kerstsfeer met drank- en eetstandjes en op het dakterras van de kantine werd zelfs een extra grote tent neergepoot. In de kantine en tent zijn doorlopend deejays actief.

Vrijdagavond werd om 21 uur De Warmste Afscheidsmatch gespeeld. Een eerbetoon aan Imke Courtois die in juli afscheid nam als voetbalspeelster. Zij speelde in haar carrière voor Rapide Wezemaal, Eva’s Tienen en Standard Luik waarmee ze onder meer de BeneLeague won. Daarnaast was ze een boegbeeld in de verdediging van de Red Flames en is ze nu een gevierde voetbalanaliste op Sporza en Play Sports.

Voor die afscheidsmatch kwamen grote namen naar De Pluimen: Frank De Bleeckere was scheidsrechter, Jan Mulder gaf de aftrap, Eddy Snelders en Eric Van Meir namen de coaching op zich en onder meer Wesley Sonck, Gert Verheyen, Red Flames Davinia Vanmechelen (Racing Genk Ladies) en Nicky Van den Abbeele (Ajax Amsterdam) en Kirsten Flipkens trokken hun voetbalschoenen aan. Flipkens, in 2013 halve finaliste op Wimbledon, is een meer dan behoorlijke voetbalspeelster en stond in de spits.

De Warmste Voetbalmarathon kadert in De Warmste Week van Studio Brussel en de opbrengst gaat naar Zorgcentrum Maria Ter Engelen, Villa Rozerood en Bouwkamp Nepal van VTI Diksmuide.

(MG – foto MG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier