Illustratiebedrijf Het Graafschap is West-Vlaamse Starter van het jaar

Redactie KW

Wouter Schoutteten uit Sint-Eloois-Winkel krijgt de titel van Unizo West-Vlaanderen voor zijn expertise, enthousiasme en creativiteit met zijn Kortrijks illustratiebedrijf Het Graafschap.

Wouter Schoutteten (32) maakt unieke en vakkundige illustraties in opdracht van professionals zoals onder meer Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen en Mex United. Tekenen in ‘opdracht van’ is dus de hoofdactiviteit, maar daarnaast kan je hem ook aan het werk zien als livetekenaar tijdens vertelvoorstellingen en organiseert hij groepsworkshops in zijn zeefdrukatelier ‘De Tafel van Zeven’. Zijn missie? “Merken sterk voor de dag laten komen met originele illustraties op maat. Elke dag krijgen we miljoenen afbeeldingen te zien. Nieuwe merken, originele projecten of evenementen hebben vaak maar één kans om visueel binnen te komen bij hun doelpubliek”, duidt hij. “Daar scoren originele illustraties op maat net heel goed. Zeker in een tijd waar consumenten opnieuw op zoek zijn naar authenticiteit bij unieke en lokale producenten.”

“Ik moet elke dag iets getekend hebben of het gaat me niet”

Met zijn illustratief maatwerk probeert hij zijn klanten en hun merk alle kansen te geven die ze verdienen. Hij zoekt altijd naar een beeld dat zorgt voor een herkenbaar, helder en sterk merk. De zaakvoerder maakte de stap van graficus naar het ondernemerschap in 2018. Sindsdien blijven zijn bedrijf en activiteiten groeien. Zijn ambitie? “Het Graafschap uitbouwen tot een totaalpakket waar illustraties in allerlei grafische middelen gebruikt worden“, stelt Wouter. “Ik ben erg blij met deze erkenning. Als je alleen werkt, weet je niet of je goed bezig bent. Ik moet elke dag iets getekend hebben of het gaat me niet.” Zijn duidelijke missie en visie, creativiteit en aanwezige ambitie vielen ook op bij de jury. Van de 20 starters die zich voorstelden, sprong Het Graafschap er voor hen duidelijk uit. “Wouter biedt een creatieve oplossing voor de alom aanwezige drang bij bedrijven en organisaties om steeds anders of vernieuwend uit de hoek te komen“, stelt Andreas Verledens, startersadviseur bij Unizo en juryvoorzitter. “Zijn businessplan zit goed in elkaar, hij heeft over alles nagedacht en bezit enorm veel potentieel om te blijven groeien. Bovendien is hij de ideale ambassadeur, want zijn core business is het creatief brengen van een inspirerend verhaal. Hij heeft expertise, enthousiasme en creativiteit.” Het Graafschap kreeg een cheque van 500 euro en stoot als West-Vlaamse laureaat door naar de nationale verkiezing. Op 18 februari stellen de kandidaten zich voor bij de nationale jury en op 21 februari weten ze of ze de nationale titel mee naar huis mogen nemen.

(Peter Van Herzeele/foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier