IJskarretje.be neemt zijn intrek in bedrijfsverzamelgebouw op bedrijvenzone in Moorslede

Stefaan Deleu en Isabel Beelprez werken voortaan vanuit het bedrijfsverzamelgebouw op Ten Briek. © (foto JS)
Redactie KW

Na jarenlang gewerkt te hebben vanuit hun woning in de Cyriel Vanhauwaertstraat in Moorslede, werken Stefaan Deleu en Isabel Beelprez van de ijsfirma ijskarretje.be voortaan vanuit het bedrijfsverzamelgebouw op de bedrijvenzone Ten Briek langs de Briekhoekstraat.

Ruim tien jaar geleden startten Stefaan Deleu en Isabel Beelprez ijskarretje.be op. De voorbije jaren maakte het koppel zelf ijs en schepten ze tal van ijsbolletjes op evenementen. “Onze firma bevond zich ruim tien jaar nabij onze woning in de Cyriel Vanhauwaertstraat in Moorslede. Voor de buren was dat misschien niet altijd plezant. De koelgroep maakte behoorlijk wat lawaai”, geeft Stefaan toe. Toen de plannen voor een bedrijfsverzamelgebouw op de bedrijvenzone Ten Briek bekendgemaakt werden, toonde het ondernemerskoppel onmiddellijk interesse. “We zitten hier prima en beschikken voortaan over de nodige ruimte om nog meer ijs te maken. De verkoop aan huis blijft bestaan. Hier beschikken we over meer mogelijkheden.”

Stefaan werd eind april vijftig. Enkele dagen later werd de nieuwe ruimte in het verzamelgebouw officieel geopend. “Een mooi verjaardagscadeau. Voor mij was het eigenlijk niet meer zo echt nodig dat we nog een dergelijke investering deden, maar omdat onze zoon ook wel geïnteresseerd is om in onze zaak te stappen, hebben we deze stap toch gezet.” Tijdens de zomermaanden kunnen klanten zelfs op zaterdag een bezoek brengen aan de zaak en er hun ijs aankopen. “We liggen dicht bij het containerpark en hopen dan ook dat er op zaterdag heel wat passanten eens binnenspringen om een ijsje te kopen.”

Gebouw zit vol

Hoewel Stefaan en Isabel als eersten toehapten, zit met de opening van ijskarretje.be het bedrijfsverzamelgebouw nu helemaal vol. “De voorbije maanden moesten we nog serieuze werken doorvoeren om hier ijs te kunnen maken en te bewaren. Bij andere gebruikers van het gebouw waren dergelijke ingrijpende werken natuurlijk niet nodig.” In het bedrijfsverzamelgebouw huizen momenteel zelfstandigen met uiteenlopende beroepen zoals elektricien en luchthavenvervoerder. “Ook mijn broer, die gespecialiseerd is in chauffages, zit hier onder hetzelfde dak.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier