Ieperse terrasjes mogelijk vanaf vrijdag

© BELGA
Redactie KW

Horecazaken mogen vanaf vrijdagmiddag een voorlopig terras bouwen.

De Ieperse horecazaken mogen vanaf vrijdagmiddag 12 uur een voorlopig terras voor hun zaak plaatsen. “Het mooie weer bracht afgelopen weekend veel toeristen naar de stad”, aldus Chris Bevernage, uitbater van Les Halles, het Depot en het Museum Café. “Mensen wilden genieten van de zon en buiten iets drinken, maar dat kon niet. In andere West-Vlaamse steden stonden er wel terrassen en daar zaten ze overvol, een gemiste kans dus. Normaal begint het terrasseizoen in Ieper pas op 1 april. Het nieuwe stadsbestuur doet een mooie toegeving en dat appreciëren we, want bij zo’n weer is de nood aan terrassen groot.”

40 stoelen

De bouw van een voorlopig terras brengt enkele regels met zich mee. “Alle Ieperse restaurants en cafés mogen maximum tien tafels en veertig stoelen buitenzetten. Daarnaast moet er tussen het terras en de zaak een doorgang zijn van minstens anderhalve meter voor voetgangers”, zegt Diego Desmadryl, Iepers schepen van KMO en Toerisme. Het nieuwe stadsbestuur bekijkt de optie om vanaf volgend jaar winterterrassen te plaatsen.

Burgemeester Emmily Talpe vult aan: “Al vele jaren pleitten wij voor winterterrassen in onze stad. In afwachting van de nieuwe reglementering rond permanente gevelterrassen, zetten we nu een belangrijke eerste stap. Intussen blijft het stadsbestuur volop met de sector onderhandelen over de praktische uitwerking van de toekomstige vaste gevelterrassen. We duimen intussen met zijn allen voor veel lentezon en een heel wat mooie dagen.”

(HD/JL-foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier