Iepers terrasjesseizoen start met valse noot

© HD
Redactie KW

In Ieper mochten restaurants en cafés vanaf vrijdagmiddag een terras voor hun zaak plaatsen. Veel zaakvoerders deden dat, maar door het grijze weer bleven de klanten weg.

Restaurants en cafés kregen van het stadsbestuur groen licht om een voorlopig terras buiten te zetten. Uitbaters mochten maximum veertig stoelen en tien tafels voor hun zaak plaatsen, maar op een paar personen na bleven de meeste terrassen leeg door het grijze weer. “Ik passeerde met mijn fiets en zag dat de terrassen er stonden”, zegt Geert Delporte, terwijl hij van een koffie geniet. “Ondanks het mindere weer vind ik het plezant om eens buiten te zitten. Ik vind het goed dat het terrasseizoen vervroegd werd. Je hoort toeristen vaak zeggen dat ze tijdens de wintermaanden verwarmde terrasjes missen in onze stad. Voor mij mogen ze er het hele jaar staan.”

Ondanks het grijze weer voorzagen de meeste zaakvoerders een terras, maar enkele restaurantuitbaters zagen daar het nut niet van in. “We hebben uit praktische overwegingen geen terras buitengezet”, zegt Mike Vermeulen, uitbater van restaurant In ‘t Klein Stadhuis. “Met dit weer is het de moeite niet, zeker niet als we ‘s avonds alles moeten binnenhalen. Daar hebben we de plaats niet voor. Onze tafels en stoelen zitten nog in de bestelwagen. Als het morgen mooi weer is, zetten we ze buiten.”

(HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier