Iepers café The Times heeft nieuwe uitbaters

Alain Vansevenant (links) met de twee nieuwe uitbaters van het café. (foto EF)
Redactie KW

Alain Vansevenant zocht al een tijdje naar een overnemer voor zijn café The Times en die heeft hij nu gevonden. Het Poperingse echtpaar Stef Depoorter en Eva Leroy heeft al een horecazaak in Poperinge en Nieuwpoort en zal vanaf 25 april The Times overnemen.

Beide horecazaken van Stef Depoorter en Eva Leroy in Poperinge en Nieuwpoort heten de Vismarkt, maar The Times zullen ze als naam behouden. “We beginnen er met veel goesting aan”, vertelt Stef. “Het helpt dat ik uit een horecafamilie kom. Mijn grootvader begon met de Vismarkt in Poperinge in 1950. Na zestien jaar namen mijn ouders het over tot in 1999. Vanaf 1999 ben ik er ingestapt en in 2012 kwam het bierhuis de Vismarkt in Nieuwpoort erbij. Nu we ook nog The Times erbij nemen, zal zoon Arthur, de vierde generatie, de familiezaak in Poperinge verderzetten en wordt The Times mijn nieuwe werkstek. In Nieuwpoort doen we elk de helft en is er nog één vaste medewerkster.”

18 mei

Een Poperingse cafébaas die een horecazaak in Ieper overneemt, het is niet meteen een alledaags gegeven. Stef: “De historische vete tussen Ieper en Poperinge leeft al lang niet meer. Mijn vrouw en ik zijn niet bang van een investering en nemen graag deze gevestigde waarde over. Ik heb altijd al een bruine kroeg willen uitbaten en krijg daar na 20 jaar horeca de kans toe. Ik heb liever drie kleine cafés dan één grote. Dinsdag 16 april is het de laatste tap van Alain en dan gaat het café voor negen dagen dicht om op donderdag 25 april rustig te beginnen. We plannen een gemoedelijke overgang met een officiële opening op 18 mei. Dat zal niet ongemerkt voorbijgaan. We vieren dan ons 20-jarig jubileum in de horeca en doen dat met een ‘hop on-hop offbus’ die we inleggen tussen onze drie cafés. Klanten zullen van 10 uur ‘s morgens tot 1 uur ‘s nachts van de ene naar de andere zaak kunnen voor 25 euro, inclusief 15 euro drank.”

Ik heb altijd al een bruine kroeg willen uitbaten en krijg daar na 20 jaar horeca de kans toe

The Times

Er mag ook gedanst worden. Stef: “Dat doen we vanaf 21 uur in de Vismarkt in Poperinge. Als extra service naar onze klanten organiseren we een taxidienst. Tot 4 uur ‘s nachts brengt een chauffeur iedereen veilig naar huis in een straal van 20 km. We zullen bewijzen dat je bier en cultuur kunt combineren met verkeersveiligheid.” Veel zal het koppel niet veranderen aan The Times. “Een succesformule moet je niet veranderen. We gaan wel proberen trappisten van het vat aan te bieden.” Alain Vansevenant zou op 27 april 25 jaar uitbater van The Times zijn. Wat gaat hij nu doen? “Rusten zal ik thuis niet verkocht krijgen, dus je zal me zien in onze andere zaak, de Sint-Arnoldus in de Menenstraat. Eigenlijk geef ik hier een beetje mijn kind af, maar ik weet dat het bij Stef en Eva niet naar de knoppen zal gaan.”

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier