Ieper: "Ik kwam terecht in een andere wereld"

26/01/18 om 03:42 - Bijgewerkt op 27/01/18 om 11:17

Het moet zowat de hoogste eer zijn die je als anglofiel en niet-Brit kan krijgen: Member of the British Empire mogen worden. Dat is het voorrecht van Jan Louagie die al meer dan 35 jaar secretaris is van Talbot House in Poperinge.

Jan Louagie (57) uit Zillebeke weet nog heel goed hoe het allemaal begon. "Engels was mijn lievelingsvak tijdens mijn collegestudies in Poperinge en ik wilde graag eens met echte Engelsen praten. "Men had me verteld dat dit mogelijk was in Talbot House. Ik ging er al vlug elke dag mijn boterhammen opeten. Al snel behoorde ik tot de jongerengroep die er sociaal werk deed. Voor ik het wist, was ik secretaris en daarna voorzitter. Het was toen 1977. We waren altijd uit op nieuwe leden en zo heb ik mijn vrouw Katrien Nolf leren kennen, die in 2015 overleed en dit spijtig genoeg niet kan meemaken. Ik had gehoord dat een meisje uit Vlamertinge geïnteresseerd was en dus ging ik aanbellen. Ik rekruteerde haar niet alleen als lid, maar ook als partner voor het leven." In 1982 werd Jan Louagie secretaris van de vzw Talbot House, nu dus meer dan 35 jaar geleden. "Het is belangrijk een open blik op de wereld te houden. Als tiener uit een klein dorp ...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!