Ieper hijst de vlag tegen Holebi en Transfobie

© EF
Redactie KW

Vrijdag 17 mei is het de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie. Het schepencollege van Ieper besliste in april om zich daar als stad actief voor in te zetten.

Zo riep stad Ieper zoveel mogelijk Ieperlingen op om donderdagavond samen de regenboogvlag te hijsen aan de Lakenhalle.Het was de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen het signaal te geven dat Ieper niet discrimineert en met plezier de regenboogvlag (symbool van holebi-emancipatie) laat wapperen in de stad.

Daarnaast zet stad Ieper ook zijn schouders onder de ‘Love is all’ campagne van het West-Vlaamse regenbooghuis Rebus. Stad Ieper doet dat samen met nog 9 andere West-Vlaamse gemeenten (Avelgem, Blankenberge, Brugge, Kortrijk, Menen, Oostende, Oudenburg, Roeselare en Wervik).

In AC Auris worden er een speciale rainbow-messageboards gezet waar burgers een positieve boodschap op kunnen achterlaten. Die messageboards zullen later naar Prides over heel Vlaanderen worden meegenomen. Daarnaast worden er op verscheidene stadsdiensten folders gelegd en informatieborden gezet.

Burgemeester Emmily Talpe hielp alvast de vlag te hijsen.

(E.F.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier