"Iedereen is hier al geweest, zelfs Quickie"

16/11/17 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:19

Kurt Vandemaele gaat elke week op zoek naar de wijsheid in de kan. Deze week vond hij er in overvloed bij 'In den Keizer' in Kortrijk.

Haar café heeft geen sluitingsdag. Het leven heeft er ook geen. Zeven dagen op zeven is ze open. Maar die middag sta ik voor een gesloten deur. Een vaste klant die ook op de stoep staat te blinken, vindt het raar. "Ik ga toch eens langs achter kijken," zegt ie. "Ge weet nooit dat er iets is gebeurd." Jacqueline is op een leeftijd dat haar klanten evenzeer voor haar zorgen als omgekeerd. De geruststelling volgt al snel wanneer een auto voor de deur stilvalt : 'Le mari de la coiffeuse'. Dat is de titel van een film met Jean Rochefort. Maar dit verhaal gaat niet over film, wel over een café. In de Dottenijsstraat ben je maar een boogscheut verwijderd van de taalgrens en dan durft er wel eens een woordje Frans in je taal te sluipen. Je kon me toch volgen? Ik had het over de man van de kapster. Gaby heet ie. Hij heeft Jacqueline in de vroege namiddag naar het kapsalon van zijn vrouw Jeanine gebracht en levert haar nu weer thuis af. Thuis is café 'In de Keizer'. "Nee, het is niet gesloten," zegt de kranige dame terwijl ze de sleutel i...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!