Iconisch Restaurant Biggles in Wevelgem heeft nieuwe vleugels

© CLL
Redactie KW

Restaurant Biggles, het iconische restaurant bovenin de luchthaven van Wevelgem, krijgt met de 2 nieuwe zaakvoerders de wind onder de vleugels.

Iconisch, correcter kan een woord niet zijn wanneer we spreken over Biggles. Het restaurant, gelegen bovenin de rotonde van de luchthaven, biedt één van de meest exclusieve uitzichten van Vlaanderen. Het was dan ook deels voor dat uitzicht dat Lindsay D’hondt (33) en Sammy Ramacker (33) zijn gezwicht.

“Ik kwam hier op een dag, via een vriendin terecht en ik ben hier nooit meer weggegaan.” De ravissante Lindsay, die instaat voor het onthaal van de klanten, kent de zaak en de plaats door en door. “Meer dan 2 en een half jaar ben ik hier aan het werk geweest. Je kan dus gerust stellen dat ik niet alleen de zaak, maar ook de klanten bijna allemaal persoonlijk ken. Toen de zaak werd overgelaten, hebben Sammy en ik dan ook geen seconde getwijfeld en hebben we de kans met beide handen gegrepen”.

Een restaurant met dergelijke, hoogstaande reputatie overnemen, het is een taak die voor de nodige uitdagingen kan zorgen. “Sammy is een rasechte chef-kok en kan teren op enkele van de beste opleidingen die er zijn“, gaat Lindsay verder. “Hij is een virtuoos aan het kookvuur en slaagt erin om ieder gerecht om te toveren in een heus visueel spektakel. Dat wordt ook de rode draad doorheen het verhaal van de zaak. Mensen kunnen hier zowel gastronomisch als casual tafelen, maar zelfs de meest basic gerechten zullen een plezier zijn voor smaakpapillen en ogen.”

De zaak opende officieel op 1 maart en kon ondertussen al iedere dag op een nagenoeg volle bezetting rekenen. Dat weerhoudt Sammy en Lindsay er niet van om toch uit te pakken met een stunt. “Iedere klant die hier komt eten krijgt, tot eind maart, een kaartje waarop ze hun gegevens kunnen invullen. Op het einde van de maand trekken we een gelukkige winnaar en die mag zich dan verheugen aan een heuse luchtdoop in een vliegtuig. Hier eten brengt je in de wolken, zowel in de figuurlijke als letterlijke zin van het woord”, sluit ze al grappend af.

Restaurant Biggles is iedere middag open, maar reservatie is vereist. Op vrijdag en zaterdag kan ook ‘s avonds aangeschoven worden. Meer info via hun website www.restaurantbiggles.be

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier