Ichtegemse dokter in spe verwijdert aders en slagaders in het UZ Gent

07/04/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 05/04/18 om 10:12

Studeren en werken: veel studenten doen het. Ook Alexander Dereu (21) uit de Koekelarestraat in Ichtegem. De oudste zoon van Isabelle Vanhooren (46) en Jean-Marie Dereu (47) zit in zijn derde jaar geneeskunde aan de Universiteit Gent en doet sinds begin dit jaar vaatwacht in het UZ Gent. Samen met enkele andere studenten staat hij in voor het verwijderen van aders en slagaders uit het onderlichaam van donors.

"Er stond een vacature op het leerplatform van UGent om het vaatteam te versterken. Ik solliciteerde en in december mocht ik op gesprek. Niet veel later kreeg ik te horen dat ik één van de drie geselecteerde studenten was", zegt Alexander Dereu. Het team bestaat uit tien studenten, waarvan er drie in hun derde jaar geneeskunde zitten. "Nu ben ik nog in opleiding, maar als ik volgend jaar in mijn eerste masterjaar zit, word ik een volwaardig lid van het team. De studenten van het eerste tot en met het derde masterjaar leiden ons op."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!