Ichtegem heeft voortaan een boksfitclub

Er waren meteen heel wat sportievelingen op de eerste sessie in de nieuwe club van Marnix Victoor. © Foto Coghe
Redactie KW

Liefst 25 deelnemers tekenden present op de allereerste sportsessie van boksfitclub Extra-Time. Initiatiefnemer Marnix Victoor is een voormalige bokser uit Eernegem. “Wie de lessen volgt, leert ook enkele bokstechnieken aan. Slagen onder de gordel horen daar niet bij”, lacht Marnix Victoor.

“De belangstelling is al meteen veel groter dan ik hadden durven hopen”, doet Marnix Victoor (56) zijn verhaal. “We hebben zelfs een wachtlijst moeten aanleggen. Van die 25 debutanten hadden er zich na de eerste sessie al onmiddellijk 21 opnieuw ingeschreven. Gelukkig kan ik rekenen op mijn zoon William, die alle administratie bijhoudt. Het idee om ermee te starten begint eigenlijk ook bij William. Zijn passie is voetbal en door zijn toedoen gaf ik eens aan de spelers van VC Ichtegem, als alternatief op de gewone voetbaltrainingen, een bokstraining. Dat is ergens bij de mensen blijven hangen en ondertussen heb ik dat al een paar keer gedaan. Zo besefte ik dat er wel vraag was naar meer fitnessmogelijkheden. Zodanig zelfs dat ik twee jaar geleden ook al met een fitnessclub in Koolskamp ben gestart. Daar kan ik wekelijks rekenen op een 15-tal deelnemers.”

Geen boksclub

“Zo speelde ik met het idee om dat ook eens aan de Ichtegemse bevolking aan te bieden. Met succes dus! Voor alle duidelijkheid, het gaat wel degelijk over fitness. Mensen die verwachten om in een boksclub terecht te komen, waar ze een opleiding zullen krijgen om te leren boksen, zijn aan het verkeerde adres. Wat ze wel kunnen verwachten zijn fitnessoefeningen geïnspireerd door bokstraining. Toch zul je ook een aantal bokstechnieken leren kennen natuurlijk. Vooral afweertechnieken, slagen onder de gordel horen daar niet bij”, lacht Marnix Victoor.

“Het is ook niet bedoeld voor mannen alleen, ook vrouwen zijn welkom. Die eerste keer waren er wel een tiental vrouwen! Voor de locatie koos ik voor de polyvalente zaal boven het Sport & Muziekcafé Extra-Time. Niet alleen het zaaltje is daarvoor geschikt, maar de uitbaters van het compleet vernieuwde Extra-Time zijn dit initiatief genegen. Na een trainingssessie, die ongeveer twee uur duurt, bieden ze gratis een boterham aan. Deelnemen kost 10 euro per sessie. Na afloop is er mogelijkheid om te douchen. In principe volstaan een handdoek en een fles water. Alle oefenmateriaal en bokshandschoenen worden ter beschikking gesteld door ons. Wie eigen bokshandschoenen heeft, mag die uiteraard gebruiken.”

Trainingen vinden plaats elke woensdag van 19 tot 21 uur. In juli en augustus sluit de boksfitclub haar deuren. Meer info is te bekomen bij de uitbaters Carine en Philippe van sport- en muziekcafé Extra-Time (0470 53 82 37) of bij Marnix Victoor (0474 86 66 13).

(Rudi Ilegems)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier