Huwelijksgeloften hernieuwen in Oostende tijdens ‘Ja, ik wil’

Zoals het op een huwelijksfeest hoort, werd er met witte zakdoeken gezwaaid. © JRO
Redactie KW

Zondag werd het Wapenplein in Oostende omgetoverd tot een prachtig decor. 25 huwelijksparen hernieuwden er gezamenlijk hun huwelijksgeloften tijdens de tweede editie van ‘Ja, ik wil’.

“We kregen de vraag in het verleden al meerdere keren van inwoners van onze stad”, vertelt schepen van burgerlijke stand, Martine Lesaffre. Daarom dat we voor de eerste editie maar liefst 67 koppels hadden die hier op het Wapenplein hun huwelijksgeloften hernieuwden.”

“Dit jaar zijn er wat minder, maar dat is normaal. We hadden dit jaar drie koppels die exact op 17 juni huwden, dezelfde dag als vandaag maar dan enkele jaren geleden. Daarnaast werd exact 15 jaar geleden het homohuwelijk toegestaan in België. We hadden hier vandaag een homo- en een lesbisch koppel aanwezig.”

“Voor veel koppels was de week van hun huwelijk niet altijd zoals het hoort. Mensen krijgen soms te maken met een onverwacht overlijden of een onverwachte gebeurtenis in hun leven. Dat is dan ook een domper op de feestvreugde, terwijl een huwelijk de mooiste dag uit je leven zou moeten zijn. Daarom zijn mensen wel blij dat ze vandaag hun huwelijksgeloften kunnen vernieuwen.”

Het langst gehuwd koppel die dit jaar hun geloften hernieuwde was Robert Demeuter en Anna Camphyn. Zij huwden op mei 1960.

(JRO/foto JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier