Huldes en optredens tijdens herdenkingsprogramma

We herkennen Dirk De poorter, Geert De Leersnijder, Frank Pauwels, Annie Compernolle, Roger Lefebvre, Laurent Dumortier en Ives Goudeseune. © EG
Redactie KW

Het herdenkingsprogramma ‘Zillebeke herdenkt met onze mensen voor onze mensen’ op zaterdag 10 en zondag 11 november is een combinatie van heel wat activiteiten. Het 11 November Comité en oud-strijders 40-45 van Zillebeke en Hollebeke staan in voor de organisatie.

“Op zaterdag 10 november om 17 uur wordt op de begraafplaats van Zillebeke hulde gebracht aan het graf van André Compernolle, medestichter oud-strijders 40-45. Op 11 november dit jaar zou hij 100 jaar geworden zijn”, verduidelijkt voorzitter Ives Goudeseune. “De achterachterkleinkinderen van André zullen op zijn graf wat aarde aanbrengen uit de Chetwynd Barraks in Chilwell-Nottigham. Om 17.30 uur kan men in OC In ‘t Riet terecht voor de opening van de tentoonstelling rond André Compernolle en het verhaal over de zoektocht naar een vader. Om 18 uur stelt Ann Pype haar boek ‘De verlooren jaeren’ voor. Nadien volgt een receptie.”

Feestmaal en verjaardagstaart ‘van achter den oorloge’

Bloemenhuldes

“Traditiegetrouw wordt op zondag 11 november een bloemenhulde aan de verschillende monumenten gebracht”, vervolgt Ives Goudeseune. “Om 9 uur is er aan Hill 60 de herdenking van de Franse verzetsstrijders met de familie Marchand uit het Franse La Madeleine en een ingetogen moment bij de herdenkingssteen voor John and Bunty Olliff. Aan De Klaproos wordt hulde gebracht aan het monument van de Poolse Generaal Strzelzyck. In Hollebeke is er om 9.30 uur een kransneerlegging aan het monument. Om 10 uur volgt een eucharistieviering in de Sint-Catharinakerk; Om 10.45 uur volgt een bloemenhulde aan het oorlogsmonument bij de kerk. Om 11 uur volgt in OC In ‘t Riet een receptie met optreden van het Sint-Catharinakoor.”

Optredens

“Om 11.20 uur voert het Davidsfonds De Beke Zillebeke de eenakterKlaprozen en distels op. Een verhaal over de terugkeer na de oorlog 14-48 van de hand van Andreas Sercu. Om 13 uur is er feestmaal met een menu ‘van achter den oorloge’ met koeientong. Om 15 uur wordt de verjaardagstaart ‘100 jaar later’ aangesneden en om 15.30 uur treedt stand-up comedian Jan-Bart De Muelenaere op met ‘Over leven in West-Vlaanderen'”, besluit Ives Goudeseune. Toegang optreden ‘in OC In ‘t Riet bedraagt 5 euro (koffie en taart inbegrepen). Vooraf inschrijven via Ives Goudeseune (057 20 45 70 en 0477 31 12 50) of Annie Compernolle (057 20 34 45 of 0477 55 35 41). (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier